0

Geld besparen door uw huis te isoleren

Lekker warm in de winter, energiezuinig leven en ook nog eens besparen op uw energierekening. Uw huis goed isoleren kost misschien wat tijd en moeite, als u het zelf doet tenminste, maar er zijn eigenlijk alleen maar voordelen. Wat zijn deze voordelen precies? En wat moet er allemaal geïsoleerd worden?

De voordelen van goede isolatie

Een huis dat goed geïsoleerd is, houdt in de winter de warmte vast. Dat betekent dat u minder hoeft te stoken en dus bespaart u op stookkosten. In de zomer blijft uw huis juist langer koel. Bovendien houdt isolatie het geluid van buiten tegen en komt er ook nog eens minder vocht het huis binnen waardoor de kans op vochtproblemen kleiner wordt. Daarnaast wordt ongedierte weggehouden doordat met isolatie kiertjes en naden worden dichtgestopt.

Het is niet alleen een kwestie van de muren isoleren. Ook het isoleren van dak en vloer kan heel wat geld besparen.

Spouwmuurisolatie

Huizen met een spouwmuur hebben niet altijd isolatie in de spouw. Wanneer u een muur gaat (her)bouwen, is het makkelijk om isolatie aan te brengen, maar wanneer u een bestaande muur wilt isoleren, kunt u dit het beste overlaten aan een specialist.

Dakisolatie

Warmte stijgt op. Om deze warmte binnen te houden is een goed geïsoleerd dak van belang. Dakisolatie zorgt er niet alleen voor dat deze warmte niet kan ontsnappen, maar houdt ook de vochtdeeltjes tegen die de regen veroorzaakt. Een dak isoleren is over het algemeen goed te doen. Wel kost het redelijk wat werk. Zo moeten in de meeste gevallen de plafondplaten verwijderd worden om het isolatiemateriaal tussen de dakbalken te plaatsen. Vervolgens moet het plafond weer gemonteerd en afgewerkt worden.

Vloerisolatie

Kou en vocht komt binnen via de vloer. Met goede vloerisolatie houdt u de meeste kou tegen en dat bespaart stookkosten. Heeft u een kruipruimte? Dan kunt u de vloer makkelijk zelf isoleren. Daarvoor heeft u isolatiemateriaal nodig. Vervolgens is het belangrijk het materiaal af te dichten met purschuim zodat er geen lucht meer kan ontsnappen.

Glasisolatie

Heeft u nog enkelglas in huis? Dan kunt u stookkosten en energie besparen door dit te vervangen door dubbelglas. Het is niet moeilijk om deze klus zelf te klaren, maar kan aardig wat werk kosten. Zeker wanneer u houten kozijnen heeft, aangezien er dan ook geverfd moet worden. Heeft u kunststof kozijnen? Dan is enige kennis of het (de)monteren noodzakelijk. Zorg er bovendien voor dat het nieuwe glas goed gekit wordt om energieverlies te voorkomen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.