0

Zes tips voor energie besparen in de zomer

In de zomer zijn we meer buiten en dus besparen we geld op gas en stroom. Maar ’s avonds heeft u evengoed verlichting nodig en het huishouden gaat ook door. Hoe kunt u dus nog meer geld besparen op uw energierekening in de zomer?

  1. Zonne-energie in uw tuin

Lange zomeravondjes op het balkon of in de tuin horen bij de zomer. Door lampjes aan te schaffen die werken op zonne-energie, kunt u niet alleen besparen op energiekosten maar kunt u het ook zo gezellig maken als uzelf wilt. Van goedkope solarlampjes in leuke vormen die u in het zand kunt steken, tot luxe tuinverlichting die automatisch wordt aan- en uitgeschakeld. Solartuinverlichting is er in alle soorten en maten.

  1. Zonne-energie voor uw telefoon

Heeft u al een solaroplader in huis om uw mobiele telefoon op te laden? Met een draadloze oplader die op zonne-energie werkt, kunt u uw telefoon opladen waar en wanneer u maar wilt. Hij werkt op zonne-energie en wordt dus automatisch opgeladen. Niet alleen handig voor dagjes in het park of op het strand in Nederland, maar ook erg fijn om mee te nemen op vakantie als u écht niet zonder uw mobiele telefoon kunt.

  1. Hang de was buiten op

Wat is er fijner dan een lekkere zomerwind die door uw frisgewassen kleding raast? Door uw was buiten op te hangen ruikt uw kleding niet alleen lekker fris, maar bespaart u ook nog eens geld uit.

  1. Trek de stekker eruit

Het is misschien een open deur, maar vooral in de zomermaanden kunt u geld besparen door uw stekkers uit het stopcontact te trekken. Zit u in de zomer net zo vaak voor de televisie als in de winter? Grote kans dat het antwoord ‘nee’ is. En dat is zonde, want dat betekent dat de stekker alleen nog maar meer voor niks in het stopcontact zit. Denk ook aan randapparatuur voor bij de televisie. De kosten voor het verbruik van een geavanceerde decoder bedraagt ook enkele tientjes per jaar. En dan betaalt u dus grotendeels voor de tijd dat u niet achter de televisie zit.

  1. Gebruik geen airco

Wanneer u een airco in huis heeft, wilt u deze natuurlijk gebruiken. Een airco verbruikt echter wel erg veel energie. Het is daarom goed deze airco te combineren met een ventilator. Gebruik de airco voor het verdrijven van de ergste warmte en houd het vervolgens koel met een ventilator.

  1. Wissel van energieleverancier

Door over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier kunt u wellicht nog het meeste geld besparen. Energieleveranciers vergelijken geeft u inzicht in de verschillen tussen de prijzen die alle leveranciers vragen. Want waarom zou u meer voor stroom gaan betalen dan nodig is? Via zo’n energievergelijker kunt u makkelijk direct overstappen naar een andere leverancier.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.