0

Woelmuis verjagen

De woelmuis kan vaak tot overlast bezorgen. De woelmuis is vooral voor de tuin- en gazon liefhebber een doorn in het oog. Soms komen ze ook voor op plekken in je huis. Zo kan hij zomaar tussen de muren komen te zitten. Dit kan ervoor zorgen dat je het diertje hoort rondlopen of het knaagt van alles en nog wat kapot. Zo komen er bekende gaatjes in de muur, en eet het al je kruimeltjes op. Dat laatste klinkt misschien niet zo erg, maar het gaat dan vaak wel erg stinken in huis en dat wil je liever ook niet. Een woelmuis kom je ook vaak in de tuin tegen. Je kan ze dan vergelijken met mollen. Er zitten dan ook overal gaten in de tuin. De woelmuis valt dus aan op meerdere fronten. Woelmuizen kunnen dus vaak erg vervelend zijn in huis en je kunt ze dus beter bestrijden.

Klemmen

Net zoals mollen kun je de woelmuis bestrijden met klemmen. Deze zijn er in verschillende soorten en maten en je kunt ze overal vinden. Veel mensen gebruiken ook mollenklemmen tegen woelmuizen. Je verwacht in eerste instantie dat die niet zou werken, want een woelmuis is niet blind. Toch kun je woelmuizen vangen met mollenklemmen. De beestjes verplaatsen zich erg snel door de grond, waardoor ze niet op tijd doorhebben dat ze in een val graven. Je kan ze dus erg makkelijk vangen op deze manier.

Vergif

Naast het gebruik van klemmen, kun je ook de muizen vergiftigen. Dit wordt vaak als onverantwoord beschouwt. Dit is in principe alleen zo wanneer je het tegen woelmuizen buiten gebruikt. Dit kan namelijk op vele manieren slechte gevolgen hebben voor het milieu en de omgeving. Zo kan het diertje liggen rotten onder de grond, omdat je een door gif vermoorde woelmuis niet kan vinden. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, het stinkt vaak ook nog erg. Binnenshuis wordt gif veel vaker gebruikt. Dit is omdat het gif wel effectief is en geen slechte gevolgen heeft voor het milieu. Bovendien kan je de dode woelmuis makkelijk vinden, waardoor je geen last van stank zult hebben. Vergif is dus wel verantwoordelijk wanneer je het binnenshuis gebruikt.

Woelmuizenval

Een manier om dit ongedierte tegen te gaan is door het plaatsen van een woelmuizenval. Een woelmuis verjagen of verdelgen werkt heel eenvoudig. De val dient in een gang geplaatst worden die met regelmaat door de woelmuizen gebruikt wordt. Maak de opening van de gang groter en en plaats de vangkoker. Zorg dat de kijkopeningen naar boven staan. Dat wil zeggen in de lengte van de ingang. Dek de val af met een grote pot of emmer. Meer weten? Bezoek melkbusshop.nl.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.