Reacties staat uit voor Dakpannen leggen: hoe pak je het handig aan?

Dakpannen leggen: hoe pak je het handig aan?

Mocht u nog een kaal dak hebben bij bijvoorbeeld een nieuw- of aanbouw waarop u dakpannen wenst te leggen, dan kunt u de hulp inschakelen van een erkende dakdekker in Breda. U kunt het leggen van dakpannen echter ook zelf proberen, mits u vanzelfsprekend over de juiste kennis beschikt om deze klus uit te kunnen voeren. Het leggen van dakpannen is absoluut niet eenvoudig, waardoor enige ervaring met dergelijke kluswerkzaamheden een vereiste is. Daarbij wilt u vanzelfsprekend voorkomen, dat u na een korte tijd al te maken krijgt met lekkages onder uw dak. Het op een correcte wijze leggen van dakpannen is hierbij essentieel.

Voorbereidingen treffen voor het leggen van dakpannen

Dakpannen leggenOm dakpannen te kunnen leggen, dient u eerste de nodige voorbereidingen te treffen. Naast het kopen van de juiste producten, kunt u beginnen met het aanbrengen van het onderdak. Dit deel van het dak moet voorkomen dat u te maken krijgt met lekkages en kan een deel van de warmte binnen uw huis houden. Nu is het zaak om de panlatten te plaatsen, waarop we de dakpannen straks kunnen gaan bevestigen. Leg deze panlatten eerst verticaal over het dak en plaats daar vervolgens de horizontale latten overheen. Zodanig, dat u een groot aantal vierkantjes te zien krijgt op uw dak.

Beginnen met het leggen van dakpannen

Wanneer de panlatten op de juiste wijze op het onderdak zijn geplaatst, kunt u beginnen met het leggen van de dakpannen zelf. Het is hierbij belangrijk om van onderaf te werken en zo steeds verder richting de nok van het dak te gaan. Werk eerst de hele rij af, voordat u een rij omhoog gaat. Zorg er wel voor, dat u de mogelijkheid heeft om straks van de nok van uw dak nog naar beneden te komen. Leg bijvoorbeeld op een rij dakpannen de ladder neer. Tot slot is het zaak om de dakpannen te verankeren, zodat deze ook bij slecht weer blijven liggen. Twijfelt u? Schakel dan de hulp van bredadakdekkers.nl in!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

© 3198 Het mooiste huis. All rights reserved.