Reacties staat uit voor Veilig wonen met de juiste beveiligingscomponenten in huis

Veilig wonen met de juiste beveiligingscomponenten in huis

Jaarlijks vinden er enkele honderden woninginbraken plaats in Nederland en België, reden genoeg om de beveiliging van uw woning zo goed mogelijk te optimaliseren. Hoe zit het met de beveiliging in uw woning? Maakt u het inbrekers al zo moeilijk mogelijk, om uw woning binnen te komen? Naast de keuze voor de juiste sloten op uw ramen en deuren, zijn ook losse beveiligingscomponenten sterk aan te bevelen. Beveiligingscomponenten zijn los verkrijgbaar bij de meeste hobby- en bouwwinkels, maar kunt u ook door een betrouwbare slotenmaker bij u in de buurt laten installeren.

Verschillende vormen beveiligingscomponenten

Beveiligingscomponenten komen in verschillende vormen voor. De meest bekende variant is vanzelfsprekend de elektronische camera, die al sinds vroeger veel gebruikt wordt voor het beveiligen van woningen en bedrijfspanden. Camera’s zijn tegenwoordig via ieder apparaat te bekijken, zodat u ook vanaf uw telefoon of tablet de situatie thuis in de gaten kunt houden. Ideaal, als u een paar weken op vakantie bent bijvoorbeeld!

Naast een elektronische camera zijn ook bewegingssensoren erg populair in Nederlandse woningen. Met een bewegingssensor wordt er een alarm in huis geactiveerd, op het moment dat de sensor opvallende bewegingen detecteert. Dergelijke sensoren zijn ideaal voor in de gang, op een overloop, enzovoorts. Let wel, het alarm gaat vanzelfsprekend alleen af, als het alarmsysteem is geactiveerd.

Een derde vorm van beveiligingscomponenten die u in huis kunt installeren, zijn zogenaamde magneetcontacten. Magneetcontacten worden op deuren of ramen geplaatst en zijn de minst opvallende vorm van beveiligingscomponenten. Er wordt hierbij een magneet op zowel uw deur, als ook op uw deurpost geplaatst. Zodra het contact tussen beide magneten enige tijd wordt onderbroken, zal het alarm in huis geactiveerd worden. Een alarm schrikt inbrekers vanzelfsprekend af, waardoor deze uw woning zo snel mogelijk zullen verlaten.

Beveiligingscomponenten laten installeren

Het is sterk aan te raden om beveiligingscomponenten door een slotenmaker te laten installeren. Zo bent u ervan verzekerd, dat de beveiligingscomponenten gecertificeerd zijn. Dit houdt in, dat de beveiligingscomponenten voldoen aan de eisen van de Nederlandse politie. Ook kan een slotenmaker u advies geven bij het plaatsen van beveiligingscomponenten in huis.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.