Reacties staat uit voor Een economische inrichting voor je huis

Een economische inrichting voor je huis

Als je je huis opnieuw wilt inrichten, bijvoorbeeld omdat je net verhuisd bent of omdat je toe bent aan een nieuw interieur, kan dat best in de papieren lopen. Als je onachtzaam te werk gaat ben je gemakkelijk duizenden euro’s kwijt.

BankToch hoeft het niet duur te zijn, wanneer je met verstand en economisch ‘shopt’. In dit artikel bespreken we kort een aantal mogelijkheden die er voor zorgen dat je veel geld bespaart.

Tips

  1. Als je besluit nieuwe meubels te kopen, kijk kies dan voor goedkope meubelbedrijven. Je hebt tegenwoordig veel spelers op de markt gebruik maken van schaalvoordelen en het internet en die zodoende scherp meubels van goede kwaliteit aanbieden. IKEA is natuurlijk de bekendste, maar het kan soms nog goedkoper. Voor banken is een speler als Meubelboer bijvoorbeeld een partij waar je goedkope bankstellen vandaan kunt halen.
  2. Samenhangend met punt 2, helpt de volgende ‘strategie’ je ook om geld op zak te houden. Je kunt namelijk een bankstel uittesten in een echte winkel, waarna je op internet kan gaan zoeken naar dezelfde bank, maar dan voor een lagere prijs. Het is een beetje een gehaaide techniek die we ook wel zien met kleding, maar feit is dat het je geld kan besparen! Bij andere meubels is er minder sprake van ‘uittesten’, maar ook hier kun je natuurlijk flink vergelijken op het internet.
  3. Marktplaats is een uitstekende plek om tweedehands (maar ook nieuwe) goedkope meubels te kopen. Prima kasten in goede conditie gaan er bijvoorbeeld voor een prikkie weg, maar eigenlijk geld het voor alle soorten meubels.
  4. Marktplaats is overigens ook een uitstekende plek om gratis meubels te vinden. Voor elke categorie staan er altijd wel een aantal voor niets online, die dan alleen opgehaald moet worden. Zelfs piano’s worden gratis aangeboden.
  5. Ook kun je eens langs een kringloopwinkel lopen. Wat aanbod betreft verschilt het niet zo heel veel van (een deel van) Marktplaats, maar het grote voordeel is natuurlijk dat je hier meteen echt de meubels kan zien en ‘voelen’.
  6. Accessoires, zoals fotolijsten, muurversieringen en vazen, kunnen natuurlijk ook tweedehands online gevonden worden. Maar goedkope winkels als de Action zijn hier ook ‘handig’ voor. Ze hebben hier meer dan je denkt, het assortiment wisselt, en de prijzen zijn vaak verrassend laag. Daarnaast geldt wederom het voordeel dat je het product meteen kan zien.

Conclusie

De rode draad in de bovenstaande tips is eigenlijk de keuze tussen tweedehands en nieuw. Die keuze heeft namelijk de grootste financiële invloed. Als je het eenmaal ‘oké’ vindt om je woonkamer of huis met tweedehands spullen in te richten, kun je een aanzienlijk bedrag besparen. Maar wanneer je besluit om nieuw te kopen, wat voor sommige meubels (banken?) begrijpelijk is, kun je met een beetje online onderzoek nog steeds gemakkelijk honderden, zo niet duizenden, euro’s besparen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

© 3194 Het mooiste huis. All rights reserved.