0

Afkortzaag gebruiken voor houtbewerking

Het zagen van hout kan gebeuren door meerdere zaagmachines. Toch heeft elke cirkelzaagmachine zijn eigen functie en gebruiken. Zo kunt u gebruiken maken van een afkortzaag, welke bedoeld is voor het afkorten van hout. In dit artikel wordt precies uitgelegd hoe je een afkortzaag kan gaan gebruiken voor houtbewerking. Daarnaast kom je te weten met welke accessoires je het werken met een afkortzaagmachine nog eenvoudiger maakt.

Wat is de functie van een afkortzaag?

Metabo afkortzaagDe functie van een afkortzaagmachine is al in de naam van deze cirkelzaag verwerkt. Namelijk het afkorten van hout of ander materiaal. Door een simpele beweging kan de klusser de arm naar beneden halen. Aan deze arm is het cirkelzaagblad bevestigd. Naast het afkorten zijn sommige afkortzagen ook te gebruiken als verstekmachine. In dit geval kan het zaagblad naar voren en achteren worden geschoven, waardoor het materiaal als het ware doormidden wordt gesneden.

Gebruik maken van cirkelzaag accessoires

Er zijn tal van accessoires voor de cirkelzaag. De èèn is noodzakelijk en de ander is in het leven geroepen vanwege het gemak. Zo hebben de meeste afkortzagen een beschermkap. Deze beschermkap is vaak een standaard onderdeel van deze zaagmachine. Dit is in dan ook niet zo gek, want zonder kap kan de klusser zichzelf bezeren aan het zaagblad. Wanneer uw afkortzaagmachine niet over een beschermkap beschikt, dan is het verstandig om deze meteen te kopen.

Naast de beschermkap zijn sommige afkortzagen ook nog uitgerust met een stofafzuiging of lasergeleiding. Wanneer u een stofslang- en zak bevestigt aan deze afzuiging, dan heeft u minder last van rondvliegend zaagsel/stof en blijft uw werkplek mooi schoon. Een laser is een handig hulpmiddel als u mooie rechte zaagsneden wilt maken in het materiaal. Door de laser te volgen weet u precies of u niet verkeerd zaagt. De genoemde accessoires zijn per afkortzaag verschillend en daarom niet altijd even noodzakelijk. Daarnaast is het wel belangrijk dat uw cirkelzaagblad goed scherp is, voordat u begint met zagen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.