Reacties staat uit voor Kantoor aan huis bouwen

Kantoor aan huis bouwen

Steeds meer mensen gaan werken vanuit huis. Zowel zelfstandige ondernemers als werknemers die voor een baas werken kiezen steeds vaker voor oplossingen aan huis. Dit heeft mede te maken met het feit dat er steeds vaker mogelijkheden zijn voor flexwerken. Door cloud oplossingen zoals Google Apps kunnen mensen dezelfde werkzaamheden als op kantoor makkelijk voort zetten. Daarnaast groeit ook het aantal zzp’ers almaar vanzelfsprekend ook hun werkzaamheden vanuit huis uitvoeren. Bij veel mensen wordt er een hoekje van de woonkamer of een lege slaapkamer gebruikt als werkruimte. Wanneer er verandering komt in de gezinssituatie of wanneer er bijvoorbeeld ook zakenrelaties aan huis ontvangen moeten worden, zullen er al snel ideeën komen om een kantoor aan huis te bouwen.

Bouwtekeningen

Wanneer je de plannen hebt om een kantoor aan huis te bouwen, zullen er bouwtekeningen moeten worden gemaakt. De bouwtekeningen kunnen worden gebruikt om een bouwvergunning aan te vragen. Let er bij het maken van de bouwtekeningen op dat er rekening wordt gehouden met lichtinval. Een kantoorruimte heeft voldoende lichtinval nodig, probeer dus voldoende ramen in de tekeningen te laten opnemen. Bij een kantoorruimte worden vrijwel altijd verschillende elektrische apparaten gebruikt, daarom moet er rekening gehouden worden met stopcontacten, telefoonaansluitingen etc. Er moet voldoende frisse lucht binnen kunnen komen, goede ventilatie en openslaande ramen zijn daarom ook fijn. Zeker wanneer er ooit plannen zijn om met meerdere personen in de ruimte te werken.

Oppervlakte

De oppervlakte van de aanbouw is ook een belangrijk aspect. Hiervoor is het belangrijk om na te gaan welke functies het kantoor allemaal moet vervullen, wat voor meubels er in zullen worden geplaatst etc. Wil je een complete kantoorinrichting met 1 of meerdere bureaus, draaideurkasten, een vergader- of ontvangsttafel etc? Of wil je een basic ruimte, waarbij je slechts een bureau, bureaustoel en een computer in plaatst? De vraag of er meerdere personen in de ruimte zullen komen te werken is ook van belang voor de oppervlakte. Hou ook rekening met de grootte van de tuin. Als er geen tuin meer overblijft na de aanbouw is dat vaak ook niet wenselijk.

De inrichting

Hoe wil je het kantoor precies gaan inrichten? Op welke manier wil je het graag indelen? Dit is van belang voor het ontwerp van de aanbouw. Wanneer je een kantoor inricht om veel achter de computer te zitten, is het belangrijk om voor kwalitatieve ergonomisch verantwoorde kantoormeubels te kiezen. Kijk voor in hoogte verstelbare bureaus met een minimale hoogte van 75 centimeter. Zorg ook voor een goede bureaustoel die aan te passen is op jouw persoonlijke eigenschappen. Buiten een natuurlijke lichtbron is er in een kantoorruimte ook voldoende verlichting nodig. Tegenwoordig wordt er vaak gebruik gemaakt van LED verlichting, maar ook een TL verlichting werkt ideaal in een kantoorruimte aan huis.

Voor zowel nieuwe als gebruikte kantoormeubelen ga je naar Officetopper.com >>>

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

© 3157 Het mooiste huis. All rights reserved.