0

Verander uw badkamer in een vakantie oase

De badkamer als relax oase voor het snel tot rust komen en het herstellen van een onaangename dag of de drukte van het werk is van bijzonder groot belang. In de badkamer willen we ontspannen met wellness of gewoon met je eigen dingen doen in een aangename en prettig voelende omgeving. Dit kan met deze verandertips nu op een trendy en decoratie manier. Met een badkamer in een mediterrane stijl ontstaat er vanzelf een gevoel een vakantie, deze stemming haalt u nu gewoon in huis. Mocht uw huidige badruimte nog de donkergroene of ietwat bruine tegels bevatten dan werken onderstaande ideeën misschien zelfs nog wel beter voor uw badkamer.

De uitstraling van Zuid-Europa

Verander de ambiance door het gebruik van meubels met vlechtwerk en decoratieve terracotta vazen, deze verlenen oude, donkere tegels een nieuwe glans doordat deze hierbij sfeerversterkend werken. Een rieten stoel bijvoorbeeld, kunt u een oase tintje geven door hem te decoreren met zachte kussens in de kleuren van het zuiden. Ook het toevoegen van meubels of decoratieve producten en accessoires van massief hout en atmosferische klimplanten zorgen voor de rustieke vakantiebeleving. Legplanken voor het gebruik t.b.v. opgerolde handdoeken of een houten mat voor op de badkamervloer, die ook de voeten nog masseren, zijn hiervoor bijzonder geschikt. De vakantie oase accenten kunnen ontstaan door een aantal compartimenten tussen de planken van panelen te voorzien. Deze panelen kunnen houtdecors bezitten of ook bekleed worden met stof. Dit zou dan weer in het kleurconcept van Zuid-Europa dienen te zijn, ondersteunend aan de andere al gebruikte kleuren. Bij de keuze van de planten kunt u het beste uitgaan van de lichtsituatie ter plaatse. Met ruim daglicht is de keuze breder, in een badkamer zonder veel natuurlijk licht dient u uiteraard andere keuzes te maken.

Een andere stijl die gebaseerd is op het zuiden is die van de Middellandse Zee, denk aan de Cote d’Azur met zijn mooie blauwtinten en het strand. Dergelijke tinten gecombineerd met schelpen, gedroogde zeesterren en zelfs zand, alles wat maar het kenmerk of de herinnering bij u oproept van het strand kan worden gebruikt. Misschien heeft u nog wel dergelijke souvenirs of bijpassende decoratieve maritieme objecten. Ook de zelf gevonden en misschien al jarenlang bewaarde materialen zijn natuurlijk bruikbaar. Sterker nog, de kans is groot dat deze objecten bij u op voorhand al een vakantiegevoel oproepen, zelfs lang voordat de badkamer is aangepast.

De juiste decoraties maken het verschil

U hoeft niet uw hele badkamer opnieuw te ontwerpen, te demonteren en in te richten om een gezellige sfeer en uitstraling in de ruimte te brengen. Met een paar eenvoudige tips en adviezen kunt u elke badkamer omtoveren in een oord waar u zich prettig voelt. Het is het beste om uw cosmetica en huidverzorgingsproducten in een mand of in het kastje op te bergen. Decoratieve manden en stijlvolle dozen geven over het algemeen een veel meer decoratieve uiting. Plaats bij voorkeur verschillend gekleurde voorwerpen op de planken en rond de wastafel, dit wordt als meer aangenaam ervaren en geeft dan ook een meer rustige uitstraling aan de badruimte. Vergeet ook de geuren niet, sensuele aroma’s hebben ook een ontspannend effect op onze geest. De geur die aan thuis doet denken hoort ook in de badkamer.  De klassieker onder het creëren van de juiste ambiance voor ontspanning in de badkamer is nog altijd de kaars. Niets geeft ons zoveel ontspanning als de ontspannen sfeer van prachtig zacht licht. Of u nu kiest voor speelse kroonluchters of eenvoudige losstaande kaarsen is volledig afhankelijk van uw smaak. Het belangrijkste is dat u ze vaker toepast. Niet alleen bij het baden, maar ook tijdens het douchen kunt u genieten van kaarslicht.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.