Reacties staat uit voor Huis verbouwen gebeurt steeds vaker

Huis verbouwen gebeurt steeds vaker

Het verbouwen van je woning kan een goede investering zijn. Een verbouwing kost doorgaans erg veel geld, maar daarvoor krijg je relatief goedkope ruimte terug. Het laten plaatsen van een dakkapel is bijvoorbeeld vrij kostbaar, maar als je kijkt hoeveel ruimte je er effectief voor terugkrijgt, valt de prijs nog wel mee als je het vergelijkt met nieuwbouw of renovatie.

Wat voor soorten verbouwingen zijn er?

De meest voorkomende verbouwingen zijn het laten plaatsen van dakkapellen. Tegenwoordig lijkt het wel alsof bijna elke woning een dakkapel heeft, en dat is op zich niet heel vreemd. Zoals gezegd krijg je met een dakkapel voor een relatief lage prijs veel extra ruimte, zodat je het woonoppervlak kunt vergroten. Een kleine zolderkamer onder een schuin plafond kan zo alsnog een mooi, leefbaar oppervlak worden en bijvoorbeeld geschikt worden gemaakt voor de aanleg van een slaapkamer.

Een andere vorm van verbouwing is het laten plaatsen van een aanbouw. Voor een indicatie van de prijzen klik je hier: Hoeveel kost een aanbouw. Een aanbouw is vrij kostbaar, maar heeft als grote voordeel dat je op de begane grond ineens fors meer ruimte kunt krijgen. Zo kun je een aanbouw laten plaatsen om bijvoorbeeld een keuken uit te breiden, maar ook om een complete woonkamer te vergroten. Bij de bouw van een aanbouw kun je uit tal van ontwerpen kiezen of een ontwerp op maat laten maken, en zo dus ook voor een relatief lage prijs over veel extra ruimte beschikken.

Al met al kan het dus zeker de moeite waard zijn om een verbouwing te laten uitvoeren. Vergeet ook niet dat het laten plaatsen van een aanbouw of dakkapel nu misschien enkele duizenden of zelfs tienduizenden euro’s kost, maar dat de waarde van een woning met dakkapel ook hoger is dan een woning zonder dakkapel.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.