0

Tips en tricks bij het kopen van een loungeset

Een stijlvolle tuin

Als mensen tegenwoordig een nieuw tuinset gaan kopen, valt de keuze al snel op een loungeset. In steeds meer tuinen zien we deze sets verschijnen en dat is ook heel logisch, want op een loungeset zit je uitermate comfortabel. Het maakt nogal een verschil of je op een harde tuinstoel zit of op een stoel of bank met heerlijk zachte kussens. Daarnaast staat een loungeset veelal erg decoratief in de tuin. Zo’n set brengt echt zijn eigen sfeer en gezelligheid mee waardoor je de tuin extra verfraait. Tenslotte nodigt een loungeset uit om heerlijk neer te ploffen en in de zachte kussens te genieten van de warmte van de zon.

Weersbestendig materiaal

Loungesets zijn meestal gemaakt van wicker, dit is een soort kunstriet. Dit riet is of van aluminium of van kunststof gemaakt. De reden waarom de meeste loungesets van wicker worden gemaakt, is het feit dat dit materiaal vrijwel geen onderhoud nodig heeft en goed bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden. Hierdoor kun je over het algemeen jaren plezier hebben van een loungeset.

Loungesets in alle hoeken en maten

Een loungeset kun je in allerlei varianten kopen. Ze bestaan vaak uit een bank, een stoel, een hocker en een tafel. Verder zie je ook vaak een hoekbank met een losse stoel en tafel erbij. Ook is het mogelijk om een ligstoel aan te schaffen van wicker. Op de banken en/of stoelen liggen heerlijk comfortabele dikke kussens waarin je helemaal kunt wegzakken en ontspannen. De kleuren van de kussens zijn meestal vrij donker, zodat ze lang mee kunnen gaan en vrij tijdloos zijn. Wanneer je dat wilt, kun je uiteraard ook vaak wel kiezen voor lichtere kleuren. Een andere optie is om bijvoorbeeld de bank op te vrolijken met wat kleinere sierkussentjes.

Kostprijs vs kwaliteit

De prijzen van een set verschillen sterk. Het ligt uiteraard aan de grootte van de loungeset die je aanschaft, een enkele bank is natuurlijk goedkoper dan een compleet set met een tafel e.d. erbij. De prijs is verder ook afhankelijk van de kwaliteit waar je voor kiest. Deze kwaliteit heeft vaak te maken met het materiaal waarvan het loungeset is gemaakt. Aluminium is namelijk duurder dan kunststof, maar gaat dan ook veel langer mee en geeft daarnaast absoluut een mooiere uitstraling aan de meubels. Een goede tip is om je zoektocht naar de perfecte set op het internet te starten. Heel wat webshops bieden een ruime keuze wicker zithoeken aan. Bovendien kan je er soms een koopje doen. Alvast veel succes in de zoektocht naar de perfecte loungeset!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 3173 Het mooiste huis. All rights reserved.