Reacties staat uit voor Verhuizen: wat kost dat?

Verhuizen: wat kost dat?

VerhuiskostenVerhuizen van de ene woning naar de andere heeft altijd veel voeten in de aarde. De kosten die het verhuizen met zich meebrengt, spelen hierin uiteraard een rol. Een deel van alle kosten wordt bepaald door de ‘echte’ verhuiskosten: het betere sjouw- en inpakwerk. Sommige mensen doen dit zelf, maar dit kun je ook uitbesteden aan een extern verhuisbedrijf. Welnu, hoe hoog zijn deze kosten eigenlijk?

Goedkoopverhuizen.nl heeft een onderzoek gedaan en hieruit blijkt dat 31% ongeveer weet wat de verhuiskosten zijn, terwijl 38% geen idee heeft.

Gemiddelde verhuiskosten

Deze groep respondenten is vervolgens gevraagd een inschatting te maken van een concreet voorbeeld: afstand 50 km, van huis met 5-kamers naar huis met 5-kamers en een gezin met 4 personen. Slechts 8% van de ondervraagden heeft een aardig idee wat deze verhuiskosten zijn. Deze zijn EUR 1.625. Meer dan de helft van de ondervraagde groep denkt dat de kosten in ieder geval hoger zijn dan EUR 1.000. Op zich interessant dat dit de perceptie is bij een aanzienlijk deel, want er zijn partijen actief die het nog voor minder doen. Trouwens, er zijn sowieso mogelijkheden om hierop te besparen, zo stelt Martin Hobbel van de branchevereniging Organisatie voor Erkende Verhuizers.

Zoals gezegd, bedragen de feitelijke gemiddelde verhuiskosten dus EUR 1.625. Voor de een valt dit mee en voor de ander valt dit tegen. Onnodig om te zeggen, het is zaak om voor jezelf te bepalen of dit het waard is. Dat is een subjectieve keuze en factoren die hierbij een rol spelen, zijn de (vrije) tijd, het geld, de behoefte aan gemak en/of het voorkomen van stress, om maar eens wat te noemen.

Zonder stress verhuizen

Verhuizen zonder stressWat die stres betreft: in het onderzoek zegt de helft te willen werken met een verhuisservice vanwege het gemak en/of het voorkomen van stress. “Het ontzorgt” en “geen stress” waren veelgehoorde antwoorden. Begrijpelijk, als je de hoeveelheid andere zaken in ogenschouw neemt die geregeld moeten worden bij een verhuizing.

Die andere zaken moet men natuurlijk niet over het hoofd zijn. We hebben het hier even summier gehad over de sjouw- en inpakkosten. Die andere kosten en zorgen die zo’n verhuizing altijd een gedoe maken, hebben we hier niet op ingezoomd. Te denken valt aan zaken als de makelaarskosten, het kluswerk in het nieuwe huis, nieuwe meubels zoals bankstellen, tafels etc, maar ook alle kleine zaken, van het aansluiten van abonnementen tot het kopen van rolcontainers, om maar eens wat te noemen, zijn uiteraard zaken die allemaal geregeld moeten worden. Maar goed, dat zou de ‘pret’, wat verhuizen uiteindelijk toch zou moeten zijn, niet moeten drukken!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.