0

Kosten voor het aanleggen van een tuin

Het begint op een tekentafel, of als we nog verder terug willen gaan, in het hoofd van de tuinarchitect. Die hebt u als eerste gebeld natuurlijk, want u wilt een tuin aanleggen. De tuin aanleg kosten beginnen natuurlijk ook bij de architect.

Maar het tuin aanleggen begint ook bij de grond

De grond van het terrein dat uw tuin moet gaan worden is niet goed voorbereid. Zeker wanneer het gaat om een tuin of tuinen van een nieuwbouwwoning. Tijdens de bouw wordt veel afval geproduceerd. Hoe goed de aannemers ook hun best doen, niet al dat afval is weg. Bovendien is de grond misschien helemaal niet geschikt om er een tuin mee aan te leggen.

Dan zal er gegraven moeten worden, de oude grond zal moeten worden afgevoerd en dan moet er verse aarde worden ingebracht. Daarna worden de geplande oneffenheden aangebracht, het fontein dat u in gedachten had wordt uitgegraven, de kunstmatige heuvel op de grens van uw grondstuk wordt aangelegd.

Na de grond volgt de bestrating en bebouwing

Het terras bij de toegang tot de salon en een klein terrasje achter in de tuin bij uw theehuisje. Die worden aangelegd met behulp van tegels die op zand gelegd worden, evenals de verbindende paden. De tuinverlichting kan nu ingegraven worden. Ook de geplande bebouwing van uw tuin komt in dit stadium tot stand. De schuur voor het tuingereedschap, het al genoemde theehuisje. Maar ook de verlenging van de muur die de woonkamer groter maakt en er een uitlopend onderdeel van de tuin van maakt. De begrenzingen worden vastgesteld en aangelegd of gebouwd. Schuttingen, muren, hekken of heggen.

De beplanting

Daarna volgt pas het aanleggen van de tuin, het beplanten. Dat hoeft niet altijd een gazon te zijn, het is een beetje afhankelijk van het type tuin dat uw architect en u voor ogen hebben. Kijk nog niet teveel naar het uiterlijk van uw tuin in dit stadium. De bomen, planten en bloemen moeten aanslaan en nog gaan groeien. De tuin zal er kaal, onbekend en nog te nieuw uitzien.

Het onderhoud is deel van de tuin aanleg kosten

Is onderhoud onderdeel van de tuin aanleggen? Ja, dat is het zeker. En dezelfde hovenier die uw tuin heeft aangelegd is de aangewezen persoon, het aangewezen bedrijf om uw tuin ook te onderhouden. Bij het berekenen van de tuin aanleg kosten moet u daar al rekening mee houden.

Een paar gemiddelden om u een handleiding te geven

De tuin aanleg kosten van een eenvoudige achtertuin liggen de kosten rond de € 80 tot € 90 per vierkante meter. Daarbij zijn inbegrepen de betontegels en eenvoudige beplanting. Voor een gemiddelde achtertuin zijn de kosten voor het tuin aanleggen ongeveer € 100 tot € 125 per vierkante meter. Hierbij gaat het om een combinatie van betontegels, een gazon met beplanting, bomen en een haag.

Voor een luxe achtertuin, met toevoeging van luxe tegels, bomen, liggen de kosten tussen de € 180 tot € 215 per vierkante meter. Dit lijstje is een samenvatting van de tuin aanleg kosten, het is niet volledig. De kosten voor het tuin aanleggen kunt u het beste laten berekenen door de hovenier.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.