0

Dakraam vergunning

Als u een vergunning nodig hebt voor het bouwen, zal het meestal gaan om een dakraam vergunning. Dat gaat volgens reguliere procedure. Dat houdt in deze volgende stappen in. Deze procedure gaat vooral over dakraam vergunning.

Opzetten van een bouwplan

De eerste stap wat u moet zetten is een bouwplan bij de gemeente op een standaard formulier volgens de standaard indieningsvereisten. Je kunt hiervoor naar www.omgevingsloket.nl of naar de website van uw gemeente gaan. Daar kunt u gegevens inleveren over de Dakraam.

Contact van de gemeente

De gemeente zal u schriftelijk laten weten wanneer er stukken ontbreken bij uw aanvragen voor de vergunning voor dakraam. In dat brief zal ook aangeven op welke termijn u de overige stukken alsnog kunt inleveren. Het is namelijk wel belangrijk voor u dakraam vergunning en uw dakraam.

Beoordelen van de aanvraag

Uw gemeente zult uw aanvraag van dakraam vergunning beoordelen. De beoordeling is op de basis planologische regels uit onder meer het bestemmingsplan, stedenbouwkundige voorschriften uit de bouwverordening en de criteria uit de welstandsnota. Het plan wordt verder getoetst aan de technische eisen uit het bouwbesluit( daar vallen brandveiligheid, ventilatie onder andere bij).
De veiligheid voor u staat altijd voorop bij een vergunning van een dakraam.

Schriftelijke toezegging

De gemeente laat u binnen acht weken weten of de vergunning word toegezegd. Dat word vaak schriftelijk gedaan, mochten er dan nog stukken zijn die nog niet zijn aangeleverd dan mag het altijd nog erbij gevoegd worden bij de formulieren. In deze acht weken kunnen de gemeente gaan kijken of het mogelijk is en of het ook mag.

Eisen van een dakraam

Er zijn natuurlijk verschillende eisen aan een omgevingsvergunning, in uw geval is het een dakraam vergunning.  Niet alle dakramen komen in aanmerking voor een vergunning.

Welke dakraam hebben geen vergunning nodig om het te mogen bouwen.

Als de dakkapel een plat dak heeft is het niet nodig om een vergunning aan te vragen.
Dakkapel moet niet langer zijn dan 1,75 cm zijn vanaf bovenkant voet.
Als het dakkapel aan de zijkant en of achterkant van het huis staat is er ook geen vergunning nodig.

Als je een tijdelijke woning hebt als woonwagen, woning waar je niet hele jaar door woont mogen geen dakkapel worden gebouwd.

1 Dakvoet: het laagste punt van een schuin dak.
2 Daknok: het hoogste punt van een schuin dak.
3 Bij rijtjeshuizen en twee-onder-één-kap woningen geldt de grenslijn tussen
de woningen als zijkant van het dakvlak.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.