Reacties staat uit voor Zonnepanelen aanschaffen

Zonnepanelen aanschaffen

Zonnepanelen (Offerteadviseur)Zonnepanelen kopen is niet zomaar gedaan. In dit artikel zullen we uitleggen waar je op moet letten bij het aanschaffen van zonnepanelen.

Wat is de eerste stap?

Als je zonnepanelen wilt kopen moet je jezelf eerst afvragen wat je precies wilt. Hoeveel zonnepanelen wil je op je dak hebben? Wil je dat je niet meer afhankelijk bent van je energieleverancier? Is jouw dak wel geschikt? Om te beginnen zijn dit vragen die je jezelf het beste als eerste kunt afvragen. Als je eenmaal weet wat je wilt dan is het zaak om uit te zoeken door wie je de panelen laat installeren en welke soort panelen je wilt kopen.

Zonnepanelen uitkiezen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt. Zo heb je monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen. De een duurder (mono-kristallijne zonnepanelen) dan de ander. De een (mono-kristallijne zonnepanelen) efficienter en redabeler dan de ander. Als je dus beschikt over een klein dak raden wij je aan om te kiezen voor het hoogste rendement. Dit omdat je dan het maximale uit je dak haalt. De prijs van zonnepanelen zullen natuurlijk wel iets duurder zijn maar in de loop van de tijd zul je dit geld dik terugverdienen.

Daarnaast zijn er goedkope zonnepanelen (uit China) en kwaliteit zonnepanelen (meestal uit Duitsland). Ook in dit geval geldt: goedkoop is duurkoop. Ga voor kwaliteit! De panelen verdien je in ongeveer 10 jaar terug. Als de panelen niet eens tien jaar mee gaan heb je een probleem. Je hebt het geld er dan nog niet eens uitgehaald. Panelen van goede kwaliteit gaan minstens 25 jaar lang mee. Dat betekent dat je grofweg 15 jaar lang gratis energie kunt opwekken!

De installatie

Naast de kwaliteit van de panelen is de installatie ook uiterst van belang. In het verleden is gebleken dat de panelen niet goed zijn geinstalleerd. Zonnepanelen waren bevestigd aan de dakpannen van het dak en niet aan het dakconstructie zelf. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren, met name als het iets harder waait. Kijk dus altijd naar referenties op het internet of het bedrijf genoeg kennis en ervaring heeft om de panelen op de juiste manier te plaatsen.

Hoe weet je of je dak geschikt is?

Zonnepanelen kunnen in principe op platte en schuine daken worden geplaatst. Echter moet de constructie van het dak wel sterk genoeg zijn. Een veelgestelde vraag door de installateur is of het dak op het zuiden gericht staat. Dit heeft te maken met het optimale rendement. Een dak die gericht is op het zuiden is ideaal maar een dak gericht op het oosten of westen kan ook. Heb je een dak dat gericht is op het noorden of een dak met veel schaduw dan is jouw dak niet geschikt. De optimale hellingshoek ligt tussen de 30 en de 40 graden. Als je dus over een schuindak beschikt met een hellingshoek van 35 graden zit je dus goed. Het is wel zo dat het rendement fors daalt als je dak niet in de optimale hellingshoek zit (tussen de 30 en 40 graden).

Subsidie?

Een logische vraag is of je nog steeds subsidies van de overheid kunt krijgen. Het antwoord hierop is nee. De prijzen van zonnepanelen zijn flink gedaald. In het verleden ontving je maximaal 650,- euro voor de subsidie. Dat er geen subsidie beschikbaar is betekent nog niet dat de aanschaf van zonnepanelen onaantrekkelijk is geworden. In tegendeel, een gemiddelde installatie kost je momenteel zo’n 6500 euro welke je in 7 a 8 jaar terug kan verdienen. De panelen gaan zo’n 25 jaar mee! Wat betekent dat je het geld meerdere malen eruit kunt halen.

Aandachtspunten

Let goed op de garanties, de keurmerken en de voorwaarden bij het kopen van zonnepanelen. Tegenwoordig krijgt men ook te maken met de belasting. Houd hier dus rekening mee. Een eigenaar van zonnepanelen betaalt belasting over de panelen en belasting over de vergoeding van de teruggeleverde stroom. Ontvang je minder dan 1345 euro btw per jaar met zelf opgewekte stroom dan kun je een ontheffing van de btw plicht aanvragen bij de Overheid.

Conclusie

De aanschaf van zonnepanelen is niet zomaar gedaan. Er komt veel bij kijken. Informeer je dus goed en let goed op de aandachtspunten. Vraag daarnaast ook meerdere offertes aan. Zo weet je zeker dat je niet teveel zult betalen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.