Reacties staat uit voor Een passiefhuis kort uitgelegd

Een passiefhuis kort uitgelegd

Het is begin 2015 en je zou op basis van het verleden verwachten dat de olieprijs ver boven de 100 euro per vat ligt, niets is minder waar. De energiekosten dalen, maar dat betekent niet dat we massaal moeten afstappen van onze groene gedachten. Het is belangrijk dat we blijven investeren in onze huizen, dus energiebesparende maatregelen blijven stimuleren. In dit artikel op hetmooistehuis.nl gaan we het kort hebben over passiefhuis kozijnen, wat zijn dat, hoeveel energie bespaar je hiermee en tussen welke merken kan je zoal kiezen?

PassiefhuisHet passiefhuis-certificaat is een wereldwijd geaccepteerd certificaat. Een huis moet voldoen aan bepaalde eisen om het een passiefhuis te mogen noemen. In Nederland mag een passiefhuis niet meer dan 15 kWh/m² per jaar gebruiken voor ruimteverwarming. De eisen worden opgesteld aan de hand van de breedtegraad. Nederlandse huishoudens moeten voldoen aan de regels die gelden voor breedtegraad 40 tot 60. Net als België en Duitsland. De kozijnen die worden gebruikt in een passiefhuis isoleren vele malen beter dan standaard kunststof kozijnen met dubbelglas.

Passiefhuis kozijnen

Passiefhuis kozijnen moeten een U-waarde hebben van minstens 0,8 W/m²K. Dat is nodig om aan het jaarlijkse primaire energieverbruik te voldoen, dit mag namelijk niet meer zijn dan 120 kWh/m². Normaal gesproken verbruikt een passiefhuis vier keer minder energie dan een standaard nieuwbouwhuis. Daarnaast stoot een passiefhuis 54 procent minder CO² uit. Dat is ook niet zo gek met gevels die een Rc-waarde hebben van 10 W/m²K. Deels wordt dit bereikt door goed isolerende kunststof kozijnen met driedubbelglas, maar vergeet ook niet de balansventilatie.

Onder deze zin vind je een negental kozijnen die allemaal zijn te betitelen als passiefhuis kozijnen. Er bestaan er veel meer, maar deze zijn vermeld op bijvoorbeeld www.huisjeopknappen.nl.

Merk Profiel Materiaal U-waarde
DeCeuninck Zendow/Autentica premium Kunststof 0,65 W/m²K
Finstral Top 90 Classic-line Kunststof 0,75 W/m²K
K-vision 88 plus Kunststof 0,80 W/m²K
Rehau Geneo MD plus passiefhuis standaard Kunststof 0,73 W/m²K
Schüco Thermo Plus Kunststof 0,76 W/m²K
Veka Alphaline 90 Kunststof 0,64 W/m²K
Weru Afino One Kunststof 0,68 W/m²K
Finstral Classic-line Aluminium 0,78 W/m²K
Schüco AWS 90.SI Aluminium 0,80 W/m²K

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

© 3201 Het mooiste huis. All rights reserved.