0

Zo vind je het perfecte tv-meubel

Het kan best lastig zijn om een tv-meubel te vinden wat helemaal aan je wensen voldoet en welke wensen heb je eigenlijk? Hoeveel ruimte heb je in huis? Wil je een opvallend meubel of juist een neutraal kastje? Niet te vergeten: wat is je budget?

Groot huis
Heb je een ruim huis, dan hoef je vast niet zo lang na te denken over het tv-meubel, hoewel het lastig kan zijn om een meubel te vinden wat breder is dan 250 cm. Misschien kun je twee meubels naast elkaar zetten? Met een strak, simpel model kan dit vaak prima.

Weinig ruimte
Woon je wat kleiner dan zijn er een aantal dingen om te overwegen bij de keuze voor een tv-meubel. Ten eerste lijkt een ruimte groter wanneer je door een meubel heen kunt kijken of er onderdoor. Een meubel met open vakken of een zwevend tv-meubel lijkt daarom ruimtelijker. Aan de andere kant oogt een meubel met open vakken wel slordig als er veel in staat. Deurtjes kunnen juist goed zijn als je veel wilt opbergen. Heb je weinig ruimte voor openslaande deurtjes of vind je dit onhandig? Denk dan ook eens aan schuifdeurtjes.

Woonstijl
Welke woonstijl heeft je voorkeur? Houd je van industrieel design of juist van modern en strak? Een simpel, wit meubel valt weg tegen een witte muur, misschien wil je dat juist wel. Meubels van robuust hout met metaal zijn stoer en hebben karakter, vaak met een industrieel tintje. Landelijke meubels hebben vaak een vriendelijke, knusse uitstraling.

Massief
Een meubel van massief hout is stevig en gaat lang mee, vaak kan je dit opnieuw opschuren en zo een nieuwe uitstraling geven na een paar jaar. Aan de andere kant zijn de mdf-meubels met gespoten hoogglans of fineer vaak ook van goede kwaliteit en meestal goedkoper. Deze kun je echter niet schuren of zelf bewerken.

Gaten en gleuven voor kabels
Bedenkt van te voren hoe je de apparatuur in het meubel wilt plaatsen en of het nodig is dat er voorgeboorde gaten zijn in het achterpaneel of een kabelgleuf aan de achterkant van het meubel. Zo kun je kabels netjes wegwerken en hoef je niet zelf te boren in een nieuw meubel.

Kortom, genoeg punten om rekening mee te houden en nu hebben we het nog niet eens over de kleur gehad of over tv-meubels met LED-verlichting of met glas. Wat heeft jullie voorkeur een design, industrieel of landelijk tv-meubel?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.