0

Grote woninguitgaven verdelen over maandbedrag

Bezit je een eigen woning, dan ontstaan er gedurende een langere periode altijd kosten waarop je eigenlijk niet zit te wachten. Decoratieve kosten vinden wij doorgaans niet zo’n probleem; de meeste mensen zijn volledig in hun nopjes wanneer het huis opnieuw ingericht kan worden en er geshopt kan worden voor nieuwe meubelen. Verbouwingskosten zijn echter een ander verhaal; niemand is aangenaam verrast om een grootschalige uitgave te doen aan dakreparatie bijvoorbeeld, of om houtrot te stoppen, een andere CV ketel te kopen, het huis op nieuw te laten schilderen. Stuk voor stuk “noodzakelijk kwaad” kosten.

Sparen voor grote uitgaven

Natuurlijk zijn wij, als woningeigenaar, ervan doordrongen dat er gespaard moet worden voor grote uitgaven aan de woning. In de praktijk echter doe je maar al te vaak een beroep op dit spaarpotje voor andere accute zaken, die gewoonweg niet kunnen wachten. Hoe dit nu op te lossen? Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die een abonnementsvorm aanbieden voor onderhoud.

Abonnementen voor woningonderhoud

Schilderwerk uitbesteden: Het bedrijf EigenhuisSchilderplan komt met een abonnementsvorm waarbij de klant maandelijks een vast bedrag betaald voor periodiek schilderonderhoud. Welk bedrag dit maandelijks zal zijn kan de consument zelf op de website berekenen. Je kunt alle gegevens van je woning invoeren, waarbij er uiteindelijk een maandprijs kan worden vastgesteld. Op deze wijze spaar je ongemerkt een bedrag bijeen wat besteed wordt aan noodzakelijk schilderwerk.

De aannemer maandelijks betalen

Ook aannemingsbedrijven bieden op deze wijze hun diensten aan tegenwoordig: voor kleiner, periodiek onderhoud kun je gewoon een maandelijks abonnement afsluiten. Hoe vaak lopen we niet tegen “kleine klusjes” aan. Een hordeur wat kapot is, een loszittende tegel, of de tuin die even een paar uurtjes onderhanden genomen mag worden. Het is fijn als je dan een beroep kunt doen op een aannemer waarbij je voor uren spaart. De aannemer zal dan naar afspraak bijvoorbeeld minimaal 2 uur aaneengesloten langskomen, en dat meerdere malen per jaar, waarvoor je een klein maandbedrag betaalt.

Maandbedragen, minder pijn aan je portemonnee

Middels maandbedragen betalen voor geleverde diensten is sinds langere tijd al groeiende aan populariteit; inmiddels betalen vele mensen dan ook de krant, de verzekering, wegenbelasting, en andere terugkerende kosten, maandelijks. Fijn; je betaalt hetzelfde, maar dan verspreid. Op deze wijze zijn de kosten niet zo plotseling en merk je er beduidend minder van. Dat nu ook binnen de woningsector hard gewerkt wordt klanten een maandoplossing te bieden, is dan ook wat ons betreft goed nieuws.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.