0

Tips voor het verbouwen van je badkamer

Een badkamer is een plek om even helemaal tot jezelf te komen. Van een verkwikkende douche in de morgen tot een ontspannen bad voor het slapen gaan, we brengen heel wat tijd van ons leven door in onze badkamers. Een mooie en goed uitgeruste badkamer is dus wel zo prettig. Ben je van plan je badkamer te verbouwen? Dan kun je vast wel wat handige tips gebruiken!

Plaats en inrichting

Wil je je badkamer in een andere kamer plaatsen? Houd er dan rekening mee dat hier veel bij komt kijken en dat dit ook een groter prijskaartje betekent. Je zal in sommige gevallen een nieuwe betonvloer moeten laten storten en ook de leidingen moeten verleggen. Hetzelfde geldt als je badkamer op zijn huidige plaats houdt. Als je de inrichting drastisch omgooit heb je veel meer werk aan het verleggen van waterleidingen en elektra.

Materialen

Hoe meer je vervangt, des te meer geld ben je kwijt. Bedenk daarom goed wat je nog kan gebruiken van je huidige badkamer. In plaats van je tegelvloer eruit te slopen kan je ook overwegen om deze over te tegelen. Je vloer wordt dan wel wat hoger. Kies ook materialen die geschikt zijn voor een vochtige omgeving zoals steen, glas en tegels. Als je verf wil gebruiken neem dan verf dat speciaal voor badkamers is gemaakt.

De badkamervloer

Voor de vloer zijn tegels altijd goed. Tegels met een antisliplaag voorkomen nare glijpartijen. Er zijn ook genoeg alternatieven. Linoleum, rubber, vinyl en natuursteen doen het prima in de badkamer. Zelf hout is een optie. Dit moet je wel regelmatig impregneren om het waterafstotend te maken. Denk ook eens na over vloerverwarming, daarmee hoef je nooit meer over koude tegels te lopen.

Verlichting

Kies voor je verlichting lampen die goed tegen vocht kunnen. Houdt ook rekening met het soort verlichting. Bij het scheren of het aanbrengen van make-up wil je zoveel mogelijk kunnen zien. Als je een bad neemt wil je waarschijnlijk een wat zachtere sfeerverlichting. Zorg dus dat je verschillende soorten verlichting in je badkamer hebt zodat je voor elke situatie een passend licht hebt.

Ventilatie

Een laatste belangrijk aandachtspunt is de ventilatie. Als dit niet goed geregeld is dan heb je grote kans op schimmelvorming. Dit ruikt niet fris en is ook niet goed voor de gezondheid. Je kan kiezen voor natuurlijke ventilatie via ramen of roosters. Hierbij zorgt tocht voor je frisse lucht. Je kan ook voor mechanische ventilatie gaat door middel van bijvoorbeeld ventilatoren.

Hopelijk helpen deze tips je om de juiste keuzes voor je nieuwe badkamer te maken. Denk ook goed na over de stijl van je badkamer en of je het zelf gaat doen. Zet je een aannemer aan het werk? Vraag dan verschillende offertes aan en probeer beoordelingen van de aannemers op het internet te zoeken.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.