0

Het inrichten van een hal

Het inrichten van een hal of een gang is niet zo eenvoudig. Het is vaak vooral een ruimte waar je doorheen loopt maar die verder niet echt een functie dient. Een gang vormt dan ook vaak een verwaarloosd deel van een woning, hier wordt namelijk erg weinig aandacht aan besteed. Zonde eigenlijk want we komen hier vaak toch meerdere malen per dag. Daarnaast kun je, wanneer je deze goed indeelt, ook optimaal inzetten om bijvooorbeeld spullen in op te bergen. Daarom bespreken we in dit artikelen de mogelijkheden van de gang. Hoe richt je deze nu het beste in en welke tips kun je toepassen om optimaal gebruik te maken van dit stukje huis!

Gang groter doen lijken

Wanneer je in je woning een lange smalle gang hebt kun je deze gemakkelijk optisch groter laten lijken. Maak bijvoorbeeld gebruik van behangpapier met een motiefje waarin lange verticale strepen op staan, op die manier lijkt je plafond hoger. Ook is het in dat geval aan te raden om het plafond licht te houden. Sowieso kun je in kleine ruimtes het beste gebruik maken van lichte kleuren. Wanneer je de gang gaat schilderen is het dus aan te raden om gebruik te maken van lichte kleuren, zo kan het licht beter zijn weg vinden en lijkt de ruimte groter. Het ophangen van spiegels zorgt er ook voor dat een ruimte groter lijkt dan deze in werkelijkheid is. Probeer de hal ook zo minimalistisch mogelijk in te richten, wanneer je erg veel meubeltjes of woonaccessoires gaat gebruiken lijkt deze namelijk al snel druk en vol wat een opgesloten gevoel kan geven.

Verloren ruimte goedmaken

De gang een verloren ruimte? Wanneer je het idee hebt dat dit zo is kun je de ruimte hier goed opvullen met slimme opbergruimtes. Zorg er natuurlijk wel voor dat de gang niet te klein gaat aanvoelen. Wanneer de hal wat ruimer is kun je misschien ook een hoekje inrichten om een lekkere leesstoel neer te zetten of een plek om te telefoneren van maken. Maak gebruik van een mooi schilderij, knusse kussen en een goede leeslamp en je zal met plezier hier komen om even een ontspannen momentje te pakken. Wanneer de gang breed genoeg is kun je hier zelfs je boekenkasten plaatsen. Je kunt de kast tegen de muur zetten of boekenplankjes ophangen voor een wat speelser effect. Zorg er wel voor dat je nog een breedte van ongeveer 80cm overhoudt om goed door de hal heen te kunnen lopen. Wanneer je zo veel mogelijk uit de hal wilt halen kun je zelfs nog overwegen om de deuren te vervangen door schuifdeuren of deze de andere kant op te laten draaien.

 Woonaccessoires in de hal

Vroeger werd de gang vooral gebruikt als een soort van toonzaal van de familiehistorie. Portretten van overleden voorvaderen vulden de muren. Hedendaags kun je eigenlijk vanalles gebruiken om je gang aan te kleden, al doen foto’s het nog altijd zeer goed. Hang hier en daar een mooie foto weg, hang mooie schilderijen op en maak gebruik van mooi licht om de muurversiering er echt uit te laten springen. Door goede verlichting te gebruiken kun je daarnaast ook de schoonheid van de hal accentueren en de focus af halen van wat je minder mooi vindt.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.