0

Alles over veranda’s en terrasoverkappingen

De tuin in richten als verlenging van de woonruimte binnen ziet men in steeds meer huizen terugkomen. Zo wordt het heerlijke ontspannen gevoel van de woonkamer verplaatst naar buiten wanneer dat mogelijk is. Door het bouwen van een veranda of terrasoverkapping creëert men een heerlijke ontspannen ruimte. Bij sommige huizen wordt er zelfs een buitenkeuken gebouwd, zodat men lekker gezellig buiten kan koken en tafelen.

Zeker wanneer de winter ten einde loopt zijn er veel mensen die weer naar het buitenleven hunkeren, waar je je lekker in de buitenlucht en in de zon kan begeven. Door een veranda te bouwen kun je al vroeg in het voorjaar op een beschutte en comfortabele plek buiten zitten, waardoor je het tuinseizoen met een paar maanden kunt verlengen. Want ook in het najaar kun je goed gebruik maken van deze droge plek. Met een veranda kun je op een eenvoudige manier, de woonruimte aanzienlijk vergroten, zonder dat je daarvoor een complete verbouwing moet ondergaan.

Gevarieerd aanbod veranda’s

Wanneer je een veranda of  terrasoverkapping wilt heb je ontzettend veel mogelijkheden. Van simpele afdakjes op palen tot exclusieve maatwerk veranda’s. Er zijn zelfs mogelijkheden om van de veranda een wind- en waterdichte tuinkamer te maken. Daarom is het belangrijk om je voorafgaande van de bouw van de veranda in te lezen over de mogelijkheden. Stel goed vast wat je precies zou willen en wat voor budget je er voor vrij wilt maken. Wil je de tuinkamer slechts op zomerse dagen kunnen gebruiken of moet de tuinkamer ook vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar zijn functie kunnen vervullen? Moet de overkapping slechts functioneel zijn of moet de architectuur ook goed aansluiten bij de rest van de woning?

Gebruikte materialen

Wil je een maatwerk veranda? Dan kun je zelf precies aangeven van wat voor materialen de veranda gemaakt moet worden. Veel veranda’s worden gemaakt van materialen zoals hout of aluminium. Je kunt er voor kiezen om een helemaal dicht dak te laten maken, daarnaast worden er ook vaak daken gemaakt van glas of doorzichtig kunststof zodat er natuurlijk licht binnenvalt. Hierdoor kan het al stukken sneller aangenaam zijn om lekker onder de veranda te zitten. Het glazen dak kan ook met een speciale zonwering gecombineerd worden, zodat het juist in de zomer koel kan blijven op het terras. De zijkanten kunnen open blijven, maar kunnen hier kunen bijvoorbeeld ook glazen schuifwanden in gezet worden. Op deze manier blijf je in het frisse voor- naseizoen lekker uit de wind en kun je tegelijkertijd toch nog van de buitenlucht genieten. Om het geheel compleet te maken, zodat je bijna het hele jaar buiten kunt zitten zou je nog een terrasverwarmer en een lichtbron in de veranda kunnen plaatsen zodat je heerlijk van de veranda kunt genieten.

Wat zijn de voordelen van een veranda?

-Met een veranda kun je een deel van je leefruimte verlengen

-Met een veranda kun je een gezellige sfeer in de tuin creeeren

-Met een veranda kun je vaker en langer buiten zitten

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.