0

Glas in huis

Ben jij ook altijd op zoek naar nieuwe, creatieve ideeën om je huis zo mooi mogelijk te maken? Ben je die lelijke gordijnen, die oude koffietafel van je oma en dat smerige tapijt meer dan beu? Wat dacht je van wat meer glas in huis? Met glas kun je meer doen dan je denkt. In dit artikel vertellen we je wat er allemaal mogelijk is met glas en waarom glas helemaal hip is op het moment.

Glazen vitrine

Een voorbeeld van een glazen item dat eigenlijk echt niet mag ontbreken wanneer je je huis wilt oppimpen met glas, is een glazen vitrine. De belangrijkste items uit je huis plaats je in die vitrine. Denk aan het goede servies of glazen beeldjes. In de vitrine ziet alles er prachtig uit. Bovendien is het ook nog eens zeer praktisch, je hebt namelijk meerdere schapen waar je spullen in kunt plaatsen.

Glazen (koffie)tafel

Een ander meubelstuk wat prima van glas kan zijn is een glazen tafel. Een glazen koffietafel bijvoorbeeld is heel mooi, maar een glazen eettafel kan ook! Alles ziet er heel proper uit met een glazeneettafel. Deze moet je natuurlijk wel goed schoonhouden.

Wat is glas eigenlijk precies?

Nu we het toch over glas hebben, is het misschien wel handig om even uit te leggen wat glas nou eigenlijk precies is. Glas is een vaste stof en bestaat voornamelijk uit de stof silica. Glas heeft dus géén kristallenstructuur, maar wordt toch vaak vergeleken met kristal. Dit komt omdat beiden doorzichtig zijn en licht breken. Kristalglas is dan ook een bekende glassoort. Glas is pas kristal wanneer het meer dan 4 procent lood bevat.

Glazen trap

Wil je een stapje verder gaan met glas in je huis? Dan kun je eens kijken naar glazen trappen. Je komt ze niet vaak tegen, zeker niet in woningen. Hiermee maak je je huis dus écht uniek en zal het in waarde stijgen. Voor een aantal voorbeelden van glazen trappen kun je op de website van Buys Glas kijken.

Glas bewerken

Glas kan op diverse manieren gebruikt en bewerkt worden. Zo is er bijvoorbeeld glas in lood, dat gekleurd glas is maar glas kan ook maat worden gemaakt. Verder kan glas geslepen, gelamineerd, of gestraald worden.

Kortom, met glas kun je dus een hele hoop doen. Mensen die op zoek zijn naar een nieuw interieur of gewoon een paar nieuwe meubelstukken in huis willen komen met glas verder dan ze denken!

Let op: heeft u (kleine) kinderen? In dat geval kunt u overwegen of glas wel de veiligste en meest handige stof is om in uw woning te plaatsen. Vieze handjes van uw kinderen, gladheid en bovendien de scherpte van glas zijn zaken die u niet mag vergeten!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.