0

Klussen in huis

De zomer is bijna weer voorbij. Het seizoen om te gaan klussen in huis breekt weer aan. Door klussen zelf op te pakken in plaats van deze uit te besteden, kun je veel geld besparen. Welke klussen doe je zelf en welke laat je doen? Graag helpen we je een eindje op weg zodat je jouw klussen makkelijker tot een goed einde kunt brengen.

Veel klussen kun je zelf doen, ook als je denkt dat je misschien niet zo handig bent. Het belangrijkst is de tijd die je erin kunt steken, een goede voorbereiding en goed materiaal. Heb je heel weinig tijd, omdat je bijvoorbeeld een eigen zaak hebt, dan is het misschien beter om ook eenvoudige klussen toch uit te besteden. Om de doodeenvoudige reden dat het dan waarschijnlijk goedkoper én sneller is om een klusjesman in te schakelen. Maar in de meeste gevallen is er toch echt wel geld te besparen. Als je bijvoorbeeld zit met kapotte meubelen, dan kunnen die vaak met een simpele reparatieslag weer jaren mee.

Goede voorbereiding

Veel klussen komen aan op een goede voorbereiding. Deze voorbereiding is nog belangrijker als je niet zo veel kluservaring hebt. Waar de door de wol geverfde klusjesman kan bogen op vele jaren ervaring, moet jij die ontberen. Maar geen nood. Want er is internet en er is YouTube. Waarschijnlijk hebben vele anderen voor jou al eens met hetzelfde bijltje gehakt. Even zoeken dus, voordat je begint. Als je geluk hebt, kom je zomaar een integraal gefilmde how-to voor jouw project tegen. Een kind kan de was doen.

Goed materiaal

Een klusjesman heeft zijn hele bus volhangen met materiaal. Dat heb jij waarschijnlijk niet, en dat hoeft ook niet als je zelf geen klusbedrijf hebt. Maar een goedgevulde gereedschapskist met het meestvoorkomende materiaal is wel het minste. Een goede boor komt altijd van pas om iets op te hangen en ook schroefjes en moertjes in verschillende maten kun je maar beter in huis hebben.

Voldoening

Lukt het je om die ene lastige klus op te knappen? Je zult zien dat je veel voldoening krijgt als je de klus tot een goed einde hebt gebracht. En dat geeft zelfvertrouwen om aan de volgende klus te beginnen. Dé tip is dan ook: begin met eenvoudige klussen en maak ze langzaamaan moeilijker. Misschien krijg je er nog wel plezier in ook! Lukt het nou helemaal niet met die kapotte meubelen? Dan moet je misschien eens op A-meubel.nl kijken voor nieuwe, goedkope meubelen.

Hoe zit het met jou? Wat zijn nou echt klusjes die je zelf doet? En heb je nog tips voor anders klussers?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.