0

Van de zolder een slaapkamer maken

Bij veel mensen wordt de zolder op een gegeven moment omgebouwd tot een slaapkamer. Waar de zolder eerst vaak als opslagruimte werd gebruikt, kan het bijvoorbeeld door gezinsuitbreiding gebeuren dat de zolder ook moet gaan dienen als slaapkamer. Door wat kleine aanpassingen aan de zolder te maken, kan hier zonder al te veel moeite een slaapkamer van gemaakt worden.

Met het ombouwen van een zolder tot slaapkamer, kan men de leefruimte in het huis vergroten en daarnaast is het ook een goede manier om de verkoopwaarde van het huis te vergroten. Wanneer kopers het huis komen bekijken en zij zien één extra slaapkamer, dan kan dit een groot verschil maken. Naast het extra woonplezier kan de verbouwing dus ook voor een eigen waardeontwikkeling zorgen!

Maak een planning

Wil je de zolder gaan verbouwen, dan is het noodzakelijk om een van te voren een duidelijke planning en begroting te maken. Probeer eerst duidelijk op papier vast te stellen wat voor wensen jij en evt je partner hebben. Wil je van de zolder 1 slaapkamer maken, of worden het twee slaapkamers of misschien wel een slaapkamer en studiekamer. Wat mag de verbouwing in totaal gaan kosten, is het eenvoudig om de verbouwing zelf te realiseren of moet er iemand bij komen helpen. Om de zolder te verbouwen, moet vaak wel wat meer gebeuren dan alleen het verven van de muren en het leggen van de vloerbedekking. Vaak zijn zolderkamers slecht geisoleerd en niet goed afgewerkt, heeft u zelf moeite met het isoleren, dan is het beste om bij een specialist een offerte aan te vragen. Denk hierbij van te voren goed na over het maximale bedrag dat de verbouwing moet gaan kosten. Vergeet niet ook rekening te houden met de rest van de inrichting van de slaapkamer. Heb je nog een bed staan of wil je een nieuwe luxe Forss boxspring op de nieuwe slaapkamer plaatsen? Moeten er nieuwe kasten komen, is er ruimte voor een normale kast, of moet er een kast op maat gemaakt worden omdat een gewone kast niet onder het schuine dak past.

De trap

Wil je een slaapkamer maken op zolder dan is een vaste trap een vereiste. Is er alleen een vlizotrap, dan is het noodzakelijk om te investeren in een vaste trap. Dit is een extra investering waar in de begroting rekening mee moet worden gehouden. Het aanleggen van een nieuwe trap kost tussen de €750,- en €2.500. Het grote verschil in prijzen zit hem natuurlijk in de afmetingen en het gebruikte materiaal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.