0

De verschillende woonstijlen voor in huis

Anno 2014 heb je zo veel verschillende soorten woonstijlen dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Gelukkig zie je altijd wel een paar uitschieters welke echt goed zijn ontwikkeld én waar je ook vele kanten mee op kan. Meegaan met de tijd is uiteraard voor een paar klassieke meubelen of accessoires niet nodig maar af en toe eens vernieuwen kan een hoop verbetering geven. Wat zijn nu de belangrijkste woonstijlen en hoe pas je deze toe in je woning? Hier enkele voorbeelden op een rijtje!

Design interieur

Vroeger leek design toch een stijl welke vooral was toebedeeld aan de wat rijkeren, tegenwoordig hoeft dat helemaal niet meer het geval te zijn. Wat maakt nu iets tot design? Design meubelen zijn vernieuwend en anders dan de massaproductie. Vaak hebben design een tijdloos, simpel maar toch uniek en stijlvol uiterlijk waarbij gebruik is gemaakt van subtiele details. Vaak ligt de prijs van design meubelen wel wat hoger als niet-design maar de kwaliteit en de exclusiviteit zorgt er voor dat je iets bijzonders in huis haalt. Met een design interieur kun je vele kanten op gaan. Vaak bestaat deze uit een wat strakker interieur waarbij weinig gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren.

Landelijk wonen

Een landelijk interieur is wat we vroeger vooral zagen in de woningen op het platteland. Tegenwoordig wilt ook de stadsbewoner wat meer natuur en sfeer naar binnen halen waardoor de trend landelijk wonen goed is doorgezet. De landelijke woonstijl is wereldwijd beroemd en wordt in veel interieurs verwerkt. Je ziet vooral sobere, natuurlijke kleuren en materialen. Denk aan de kleuren wit, zand, beige, grijs en bruin en als materiaal hout, katoen en steen. Meubelen en accessoires met klassieke en traditionele lijnen. Wanneer je voor deze stijl gaat kun je echt creatief zijn!

Urban interieur

De naam zegt het al: een interieurstijl voor de wat meer stadse types. Deze houden van een bruisend leven met strakke lijnen, zwart wit en accentkleuren. Een mix tussen oude gebouwen en een moderne inrichting zorgen voor het urban-gevoel. Denk aan een betonnen vloer en onafgewerkte muren waar je meubelen en woonaccessoires ziet met strakke dessins en felle kleuren met een accent. Materialen als metaal en beton worden veel gebruikt in deze woontrend.

Etnisch interieur

Je bent gek op dierenprints en spullen die uit Afrika of Azië komen? Dan is de etnische stijl iets voor jou. Tegenwoordig reizen we wat af en de etnische stijl mixt allerlei verschillende stijlen door elkaar. Een etnische stijl heb je eigenlijk dus al snel gemaakt. Met simpele zaken kun je er al een etnisch tintje aan geven. Denk bijvoorbeeld aan kussentjes met dierenprint en krukjes van bamboe en Afrikaanse kunst. Je kunt Afrikaanse maskers aan de muur hangen en wat betreft meubels kun je denken aan een chinese kasten of een koloniale dressoir. Wanneer je een interieurwinkel binnenloopt zie je vaak genoeg etnische artikelen welke je samen kunt voegen om er je eigen thuis van te maken!

Retro look

Zaken van vroeger lijken altijd toch wat beter. Vandaar dat we regelmatig nog eens teruggrijpen naar die zaken. Zo ook het interieur! Tegenwoordig zie je in het interieur veel elementen waar je de jaren 30 in ziet verschijnen. Vaak in een nieuw jasje voor de eigentijdse versie van die periode maar ook in combinatie met tweedehands originelen. Het interieur in de jaren 30 kenmerkt zich vooral door een erg eenvoudige vormgeving welke vooral erg gebruiksvriendelijk en praktisch is maar waarbij toch veel denkwerk in de details is gaan zitten.

De romantische woonstijl

Bij de romantische woonstijl zie je vooral invloeden van de Engelse cottage. Denk aan kleurige bloemenprints, past en allerlei verschillende patronen. De meubelen zien er uit als opgeknapt antiek en worden opgefleurd door kussens, plaids, verse bloemen en kaarsen. Uiteraard heb je met een romantische woonstijl een mooie kroonluchter aan je plafond hangen en de gebruikte materialen zijn vooral hout en stof. Met een romantische woonstijl zorg je voor warmte en uiteraard ook voor romantiek!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.