0

Kunststof kozijnen: een raam kiezen

Wanneer je kunststof kozijnen voor je ramen gaat bestellen, moet je ook nadenken over wat voor raam je wilt. Eerder schreven we al over het schuifraam naar boven, maar er zijn veel meer mogelijkheden. De flexibiliteit is een van de grote voordelen van kunststof kozijnen.

Het vaste raam

Als het raam niet open hoeft is het makkelijk. Je kiest dan gewoon voor een vast systeem. Hoewel, dat kun je ook nog in verschillende vormen krijgen. Bijvoorbeeld in meerdere delen of met bovenlichtjes.

Valraam

Het vaste raam wordt – behalve met een uitzetraam – nog weleens gecombineerd met een valraam. Een valraam is een klapraam waarbij de scharnieren aan de onderkant van het raam zitten. De bovenkant kan dus worden opengezet, waardoor je je kamer gemakkelijk kunt ventileren.

Uitzetraam

Een uitzetraam is ook een mogelijkheid voor aan de bovenzijde van een vast raam. Waar het valraam aan de bovenzijde scharneert en naar binnen valt, zet je het uitzetraam juist aan de onderkant naar buiten toe. Deze optie wordt vaak voor kleinere ramen gebruikt.

Draaikiepramen

Dit is een veelvoorkomende verschijning van kunststof kozijnen. De ramen kunnen horizontaal open worden gezet en verticaal naar binnen worden gekiept.

Kiepschuifpuien

Een kiepschuifpui kiept naar binnen toe, waarna je de deur opzij kunt schuiven. Dit systeem wordt minder vaak gebruikt dan de hefschuifpui vanwege de gevoeligheid voor mankementen. Een kiepschuifpui is wel wat goedkoper.

Hefschuifpui

Dit is het meestvoorkomende systeem voor een schuifpui. Door aan de hendel te trekken rol je de deur over zijn rails opzij. Meer over schuifpuien lees je in het artikel schuifpuien van kunststof.

Bovenstaande combinaties zijn nog in vele varianten beschikbaar. We kunnen het ons zo voorstellen dat het moeilijk is een keuze te maken. Daarom helpen we je graag met jouw plannen voor het kiezen van een geschikt raam of een geschikte schuifpui. Kijk op i-Kozijn.nl voor meer informatie over kunststof kozijnen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.