0

Je huis voor korte tijd verhuren

Er kan een situatie ontstaan waarin je je huis niet voor een lange, maar voor een korte tijd wilt verhuren. Bijvoorbeeld omdat je er zelf nog even niet in gaat wonen of omdat je voor een korte periode naar het buitenland gaat.

Je huis aan expats verhuren

Geïnteresseerden voor een korte huurperiode zijn veelal expats. Dit zijn werknemers van buitenlandse of internationale bedrijven die tijdelijk woonruimte in Nederland nodig hebben. Omdat zij meestal voor een korte duur in Nederland zijn, verhuizen zij bij voorkeur niet al hun spullen meer. Tenzij het gaat over een langere periode van bijvoorbeeld drie of vijf jaar. De meeste van deze expatriates zullen echter zoeken naar gemeubileerde woningen die tussen de zes en de achttien maanden beschikbaar zijn. Het kan een groot voordeel zijn om je woning aan deze doelgroep te verhuren. Meestal staat een groot bedrijf garant voor de betaling van de huur en voor de naleving van de overeenkomst.

Korter dan zes maanden verhuren

Ook verhuur voor een periode van korter dan zes maanden komt regelmatig voor. In diverse prijsklassen zijn mensen op zoek naar woningen die voor één of enkele maanden gehuurd kunnen worden om een bepaalde tijd te overbruggen. Soms omdat iemand nog wacht op zijn eigen woning, soms omdat iemand een tijd werk aan de andere kant van het land heeft en niet al die tijd in een hotel wil zitten. Wanneer je je huis voor een korte periode in de verhuur kunt doen, neem je het beste contact op met een goede verhuurmakelaar.

Wanneer je huis nog niet verkocht is

Ook wanneer je je huis te koop hebt staan, maar een koper nog niet in zicht is kan tijdelijke verhuur een uitkomst zijn. Sinds de zomer van 2013 gelden er nieuwe, versoepelde regels voor het  tijdelijk verhuren van je woning. Een belangrijke bepaling is dat het nu rechtsgeldig is om je woning voor korte tijd te verhuren, zodat je als verhuurder de zekerheid hebt dat de huurder daadwerkelijk weer vertrekt.

Aan deze Leegstandwet zitten wel enkele bepalingen vast. Zo mag de overeenkomst niet voor korter dan zes maanden worden aangegaan en heb je als verhuurder een opzegtermijn van drie maanden. Voor de huurder geldt een opzegtermijn van één maand. Ook heb je een vergunning van de gemeente nodig.

Wil je jouw huis in Amersfoort verhuren? Neem dan eens contact met op met de verhuurmakelaars van EerVast. Ze kunnen je met al je vragen helpen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.