Reacties staat uit voor Goedkoop, goedkoper, goedkoopste dakkapel

Goedkoop, goedkoper, goedkoopste dakkapel

Het klopt als je zegt: “Een dakkapel is grote investering, waarbij zorgvuldig naar de prijs en mogelijkheden moet worden gekeken”. Vandaar dat ook voor dakkapellen meerdere vergelijkingssites in het leven zijn geroepen waar leveranciers met elkaar kunnen worden vergeleken. Helaas maken de meeste consumenten hun keuze op basis van alleen de prijs en worden aspecten als garantie, service en niet te vergeten kwaliteit een beetje uit het oog verloren. Aan de ene kant is dat wel te begrijpen, maar aan de andere kant ook weer niet. In dit artikel op hetmooistehuis.nl wordt uitgelegd, waarom het belangrijk is geen appels met peren te vergelijken.

Appels en peren

Op vergelijkingssites voor dakkapellen zijn niet alleen gerenommeerde dakkapelbedrijven ingeschreven, maar ook de kleine lokale klusser. Eigenlijk is het niet eerlijk om de grote jongens op basis van prijs af te zetten tegen de iets minder grote spelers in de markt.

Zinken dakkapelDe kleine klusser heeft in tegenstelling tot het gerenommeerde dakkapelbedrijf geen hoge overheadkosten, dus geen kolossale werkplaats en handenvol personeelsleden, dat resulteert in een veel lagere dakkapel prijs. Overigens wil dat niet zeggen dat de kleine klusser geen kwaliteit levert, waar het vaak wel aan schort is de service achteraf en de garanties. Grote dakkapelbedrijven als de Ruiter Dakkapellen hebben speciale serviceploegen die alle gebreken binnen no time oplossen, waar je bij de kleinere bedrijven soms dagen moet wachten tot er iemand langskomt.

Daarnaast zijn de garanties die worden toegekend door de kleinere bedrijven vaak minder waard. Het zijn wel dezelfde garanties, alleen is de vraag hoe lang kleine dakkapelbedrijven in een zeer concurrerende markt kunnen overleven. Tegenwoordig zegt een garantie van 10 of 15 jaar niet zo veel meer.

Matige kwaliteit

Toch zijn er ook iets grotere dakkapelbedrijven die hun producten verkopen voor lage prijzen, dat kan geen kwaad, maar controleer voor aankoop de kwaliteit. Ga langs in de showroom of vraag het bedrijf om recente referenties. Wanneer ze niet beschikken over een showroom of moeilijk doen over referenties, dan moet je vraagtekens zetten en achteraf niet vreemd opkijken als blijkt dat de dakkapel van bedroevende kwaliteit is.

Wat kost een dakkapel?

Het advies is, vergelijk bedrijven met elkaar, maar wees huiverig voor dakkapelbedrijven met absurd lage prijzen. Een normale kwalitatief goede kunststof dakkapel kost anno 2014 ongeveer dertienhonderd euro per strekkende meter, bij deze prijs zijn accessoires niet inbegrepen, in tegenstelling tot de montage en btw. Krijg je een prijs voorgeschoteld voor een dakkapel van drie meter breed van drieduizend euro, dan moet je toch echt twijfels hebben.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

© 3161 Het mooiste huis. All rights reserved.