0

Als een huis kopen niet lukt

Het lijkt misschien makkelijk in een tijd waarin huizen flink in waarde zijn gedaald. Als je in de markt bent voor een huis, dan heb je er toch zo een gekocht? Was het maar zo makkelijk. Zelf als je geen huis bezit dat je eerst nog moet zien te verkopen, is het vinden van jouw droomhuis geen sinecure.

Oké, met het vinden van je droomhuis leg je de lat misschien ook meteen wel erg hoog. Maar je koophuis (of dat nou je eerste of een volgend is) moet toch aan een aantal voor jou belangrijke wensen voldoen. Die tuin is bijvoorbeeld echt een must. En drie slaapkamers heb je ook gewoon nodig. Minimaal. Over die garage valt dan misschien te onderhandelen. Maar dan moet er wel genoeg andere bergruimte zijn. Voor iedereen zijn deze harde eisen uiteraard weer anders.

Concessies doen aan je toekomstige huis?

Natuurlijk, de woningen die het allemaal hebben zijn op de markt. Maar ja, het budget hè? Dat is duidelijk begrensd door de bank. Bovendien wil je zelf ook niet kromliggen om maandelijks de hypotheek op te kunnen hoesten. Dus wat nu? Verlekkerd op Funda blijven kijken en blijven zitten waar je zit? Of maar iets accepteren dat nog niet bij een half droomhuis in de buurt komt?

Huren kan natuurlijk ook

Heb je weleens overwogen om te gaan huren? Huren is een optie als je nu ook een huis huurt, maar ook als je nu een koopwoning hebt, kan het heel gunstig zijn om te gaan huren. Met huren ben je flexibel. Je hebt rustig de tijd om je huis te verkopen (of om je huur op te zeggen) en daarna kun je iets huren wat helemaal bij jou past in de stad en in de wijk waar je wilt wonen. Veranderen je woonwensen weer? Geen probleem. Als je een nieuw droomhuis op het oog hebt, zeg je gewoon de huur op en ga je verder zoeken.

Precies, huren is vrijheid om te doen wat jij wilt. Denk daar maar eens over na. En als je verder wilt praten over een huis huren in Amersfoort, een van de fijnste woonsteden van Nederland, kom je maar langs bij de specialisten van EerVast.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.