0

De witte woonkamer

Voordat je terugschrikt: we hebben het niet over een woonkamer waarin alles tot stand is gekomen onder leiding van Jan des Bouvries (hoewel iets van zijn hand er best leuk in zou staan). We hebben het wél over een woonkamer waarin wit een hoofdrol speelt.

Waarom wit?

Waarom zou ik kiezen voor een witte woonkamer als er nog zo veel andere kleuren zijn? Een witte woonkamer brengt rust en sfeer in je interieur. Een ontspannen basis die perfect is om na een dag hard werken in thuis te komen. Het voordeel van wit is natuurlijk het lichte en ruimtelijke effect. Zeker niet wit om het wit. Integendeel, juist door van wit de hoofdkleur te maken, komen andere kleuren extra goed uit. Je kunt wit met werkelijk elke andere kleur combineren.

Varieer met de seizoenen

Wit is ook ideaal voor mensen die van verandering houden. Als de muren, de plafonds en de grote meubelstukken wit of licht zijn, kun je met behulp van kleinere meubelen en accessoires snel een andere sfeer neerzetten. Zit je in een duurzame of groene fase? Voeg dan wat planten en wat ruw hout toe. Kies je voor gezelligheid als de dagen weer korter worden? Werk dan met warme kleuren en bijvoorbeeld rood of oker.

Tip: varieer ook met de verlichting in je kamer. Led leent zich hiervoor goed. Door led-strips achter een kast te verwerken, kun je de kamer in een oogwenk van sfeer veranderen. Bijvoorbeeld naar zachtrood als plotseling die leuke buurvrouw of buurman aan de deur staat (het is maar een ideetje).

Modern of klassiek

Wit leent zich prima voor alle stijlen. Strakke, gelakte witte meubels komen heel modern over. Zeker in combinatie met zwart of met led-licht. Maar een klassieke of landelijke uitstraling van je woonkamer is ook goed mogelijk. Zoals met alles: de accessoires doen de rest. Kijk maar eens voor wat inspiratie bij de witte woonkamersets van A-meubel.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.