0

Landelijk wonen en landelijke tuinen

De landelijke trend is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Vooral mensen die in de stad wonen zijn erg geneigd naar het landelijke.

Bij het echte landelijk wonen denken mensen vaak aan het wonen in een ruim opgezette omgeving, wat vaak aantrekkelijk is voor oudere mensen of gezinnen met kinderen. Deze omgeving is te herkennen aan de natuurlijke omgeving, waar fraaie uitzichten op de omgeving mogelijk zijn. Deze omgeving straalt rust, ruimte luxe en privacy uit. Voor veel mensen de ideale plek om te ontsnappen van de stress en spanning van het dagelijkse leven.  Een landelijke omgeving is voor veel mensen met kinderen vaak de ideale situatie voor het opgroeien van de kinderen. Omdat er voor veel mensen geen mogelijkheden zijn om echt landelijk te wonen, heeft de trend zich ook naar de stad verplaatst.

De landelijke trend in de stad

Doordat er niet altijd ruimte en de mogelijkheid is voor mensen om naar een ruimere omgeving te verhuizen, heeft de landelijke trend zich veelal naar het stadse leven verplaatst. Zo zijn er veel mensen die semi landelijk gaan wonen, door bijvoorbeeld aan de rand van de stad te gaan wonen, zodat ze de landelijke sfeer wel kunnen proeven maar ook niet helemaal van de stad weg hoeven te gaan en dus ook niet te ver hoeven te reizen om bijvoorbeeld naar het werk te gaan.

Daarnaast zijn er ook mensen die helemaal niet verhuizen, maar de landelijke trend in huis en tuin halen. De tuin wordt dusdanig ingericht met landelijke tuinmeubels, nostalgische tuinverlichting en leuke landelijke tuinaccessoires. Het landelijke interieur is te herkennen aan de rust en sfeer van het platteland, waarbij veel gebruik gemaakt wordt van hout, katoen en linnen. Veelgebruikte basis kleuren in het landelijke interieur zijn gebroken wit en witgrijs. Hierbij wordt ook veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren.

Landelijke tuinen

Heb je veel ruimte, dan is het mooi om een landelijke tuin met verschillende landelijke elementen te maken. Bij een landelijke tuin is het mooi om bijvoorbeeld een haag of verschillende fruitbomen te plaatsen. Normaal geld voor een deze ruime landelijke tuinen; hoe dichter bij huis, hoe gedetailleerder het wordt. Zo wordt er op het terras meer aandacht besteedt aan landelijke elementen die goed aansluiten bij de inrichting van binnen.

Ondanks dat je misschien minder ruimte in de tuin hebt, hoeft dit niet te betekenen dat het niet mogelijk is om een landelijke sfeer te creeren. Door middel van leuke landelijke tuinaccessoires, landelijke tuinmeubels en landelijke tuinverlichting, kan men de tuin al snel om toveren in een sfeervolle landelijke tuin. Bij landelijke accessoires kun je denken aan vogelhuisjes, emmers, bloempotten, windlampen en gieters.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.