0

6 tips om groots te wonen in een klein huis

Niet iedereen heeft de luxe om in een groot huis te wonen en ruimte over te hebben. Misschien lijkt je huis je eigenlijk wat te klein geworden maar kan of wil je niet verhuizen. Hoe laat je een klein huis dan groter lijken? Welke praktische meubels mogen niet ontbreken?

1. Transparante meubels

Massieve meubels breken het licht en je blikveld af, dat wil je liever niet als een ruimte niet zo groot is. Transparante meubels nemen feitelijk net zo veel ruimte in, maar doordat je er doorheen kijkt valt het formaat minder op. Gezichtsbedrog. Een glazen design salontafel past in elk interieur en is tijdloos: een win-winsituatie!

2. Zwevende meubels

Deze tip sluit aan bij de vorige: als je ergens doorheen of onderdoor kunt kijken dan lijkt een kamer ruimtelijker. Zwevende meubels of meubels op hogere, dunne poten zullen de ruimte misschien niet altijd optimaal benutten, maar ogen wel groter. Als je elders in huis opbergruimte hebt, kies dan vooral voor een meubel met voldoende ruimte tussen de grond en het meubel zelf, bijvoorbeeld met een zwevend tv-meubel. Ook een stuk eenvoudiger met schoonmaken trouwens!

3. Slaapbank in de woonkamer

Heb je geen ruimte voor een aparte logeerkamer of een logeerbank in studeerkamer? Er zijn tegenwoordige mooie, comfortabele slaapbanken die prima in de woonkamer kunnen staan, bijvoorbeeld van het merk Innovation Living. Je gasten zullen verbaast zijn als je je prachtige bank ineens omtovert tot bed.

4. Schuifdeuren

Openslaande deuren nemen vaak veel onnodige ruimte in, misschien wil je juist wel een poef of ander extra zitmeubel kwijt voor je tv-meubel, maar kan dat niet vanwege de deuren. Je kunt natuurlijk voor een open kast gaan, maar het liefste verstop je alles achter deuren. Een opgeruimd huis oogt immers ruimer. Schuifdeuren zijn een goede oplossing omdat deze geen ruimte innemen.

5. Grote meubels

Deze tip klinkt misschien wat gek, grote meubels in een klein huis. Maar juist allerlei kleine losse meubels ogen vaak rommelig en maken de ruimte daardoor kleiner. Eén grote bank staat veel beter. Een hoekbank kan bijvoorbeeld prima in een kleiner huis. Let er bij grote meubels wel op dat je er zoveel mogelijk doorheen kunt kijken. Bij een bank is dat wellicht lastig, maar het is belangrijk dat hij pootjes heeft en dat de leuningen niet te hoog en breed zijn. Bij een salontafel kun je kiezen voor een laag model met smalle poten of frame. Kies bij een eettafel ook voor een dun frame of juist voor een ronde tafel met middenpoot.

6. Gladde, glanzende materialen

Gladde, glanzende oppervlakten weerkaatsen licht en dat laat ruimtes groter lijken. Lichte kleuren weerkaatsen licht beter dan donkere kleuren. Kies bijvoorbeeld voor hoogglans wit in plaats van een donker hout met grote structuur. Een huis met verschillende materialen en structuren is wel mooi, kies dan voor lichte, glanzende kleuren voor grote oppervlaktes en grovere structuren in woonaccessoires of kleine meubels.

 

Kortom, met een paar handigheden ziet een klein huis er een stuk groter uit. Los van deze tips is de belangrijkste tip: kies wat jij mooi vindt! Liever een klein en knus huis waar je je thuis voelt, dan een huis wat ruim oogt maar wat niet bij je past.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.