0

Kruipruimte isoleren

Een kruipruimte is een ruimte onder het huis, vaak te bereiken via een luik dat bij de voordeur zit. De kruipruimte is bedoeld als ruimte voor electra en waterleidingen. Helaas zit er een groot nadeel aan de kruipruimte, namelijk dat deze snel vocht aantrekt, wat kan leiden tot schimmel in de constructie van uw woning. Daarom is het belangrijk de kruipruimte te voorzien van isolatie.

Hoe wordt een kruipruimte van isolatie voorzien?

Wanneer u last heeft van vocht of schimmelvorming, ongedierte of een muffe lucht in huis, is kruipruimte isolatie een goede optie. Als u besluit de kruipruimte van uw woning te isoleren, kunt u het beste een isolatiebedrijf inschakelen. Een specialist zal eerst de staat van de kruipruimte bepalen en de oppervlakte berekenen. Als er bijvoorbeeld erg veel vochtplekken of schimmel aanwezig zijn, dient dit eerst te worden opgelost. Ook wordt meteen gekeken of het nodig is extra ventilatieroosters te plaatsen. Op het moment dat de kruipruimte geïsoleerd gaat worden, zal een isolatiespecialist een grote slang in de kruipruimte plaatsen waar isolatiemateriaal doorheen wordt geblazen. De meest gebruikte materialen zijn:

  • Isolatieparels
  • Isolatiechips
  • Isolatiematrassen/kussens
  • Schelpen

Er zal een laag van gemiddeld 30 cm isolatiemateriaal de kruipruimte ingeblazen worden, afhankelijk van de isolatiewaarde. Het plaatsen van de isolatie zal ongeveer een halve tot één werkdag in beslag nemen.

Kosten & opbrengsten

Wanneer u het plaatsen van kruipruimte isolatie uitbesteedt, zult u gemiddeld €20 tot €30 per m2 betalen, afhankelijk van het soort materiaal. Zo betaalt u bijvoorbeeld voor een rijtjeshuis van 55 m2 gemiddeld €1100 tot €1400. Dit bedrag kan worden verlaagd door gebruik te maken van verschillende subsidieregelingen vanuit de overheid, zoals een verlaagd btw-tarief op arbeidskosten. U betaalt dan 6% in plaats van 21% btw over de arbeidskosten. Naast de kosten van kruipruimte isolatie, zal het ook veel opleveren. Behalve de voordelen zoals het tegengaan van vocht, schimmel en een muffe lucht zult u ook flink op de stookkosten besparen, jaarlijks tot wel €200. Dit betekent dat u uw investering binnen 6 jaar helemaal kunt terugverdienen.

Geen kruipruimte?

Wilt u meer warmte en minder vocht in huis, maar is er geen kruipruimte aanwezig? Een andere manier om uw huis te beschermen tegen kou en vochtige invloeden uit de kruipruimte is om te kiezen voor vloerisolatie. Dit kan door middel van het plaatsen van een isolatielaag onder de dekvloer of het aanbrengen van een heel nieuwe dekvloer op de oude, waartussen een isolatielaag geplaatst wordt. Wanneer u de beganegrond vloer voorziet van isolatie is er geen kruipruimte nodig en zult u meer warmte en een minder koude vloer ervaren.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.