0

Je huis verhuren: praktische tips

Stel, je wilt je huis verhuren. Misschien ga je een tijd naar het buitenland en wil je je huis aanhouden. Of misschien heb je een ander huis gekocht en is het nog niet gelukt om je huidige woning te verkopen. Of wie weet, wil je gaan verhuren als belegging voor later. Wat voor reden je ook hebt, hier hebben we een aantal tips voor je wanneer je je huis wilt gaan verhuren.

Zorg voor toestemming van je hypotheekbank

Loop de voorwaarden van je hypotheek na. Vrijwel zeker kun je hierin lezen dat je toestemming nodig hebt van je hypotheekverstrekker. Wanneer je woning te koop staat, wil deze hier nog weleens moeilijk over doen. Toch is het goed om te gaan praten. Vanwege de Leegstandwet is er momenteel meestal meer mogelijk dan een tijd geleden.

Loop je verzekeringen na

Wanneer je je huis verhuurt, kan dat gevolgen hebben voor je woonverzekeringen. De verzekeraar kan beslissen dat de premie omhoog moet of dat de dekking minder wordt. Kijk ook naar je aansprakelijkheidsverzekering. Ga in gesprek met de verzekeraar over de mogelijkheden.

Stel altijd een huurcontract op

Je kunt je woning mondeling verhuren, maar slim is dit niet. Huurders hebben volgens de wet een uitgebreide huurbescherming en jouw positie als verhuurder wordt zonder contract niet sterker. Zorg dat je belangrijke regels in het contract opneemt en dat je de afspraken over huur- en opzegtermijnen goed beschrijft. Ook is het handig om de staat van je woning voorafgaand aan de verhuur vast te leggen, bijvoorbeeld als bijlage bij het contract.

Ga praten met een verhuurmakelaar

Dit is waarschijnlijk nog wel de belangrijkste tip wanneer je je huis wilt gaan verhuren. Trouwens, ook als je er nog niet uit bent of verhuren voor jou wel de beste oplossing is, kun je goed met een betrouwbare verhuurmakelaar gaan praten. Hij kent de lokale markt, kent potentiële huurders en kan je vertellen waar je allemaal rekening mee moet houden. Daarom kan hij je ook makkelijk antwoord geven op bovenstaande vraagstukken.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.