0

Zo vind je de ideale kapstok

De hal is in ieder huis een belangrijke en functionele ruimte. Doordat het de eerste ruimte is waar jij en je gasten binnen komen, speelt de hal een belangrijke rol bij de indruk die anderen en jij van je huis zullen hebben. Het is dan ook belangrijk dat je gang praktisch maar vooral ook prettig is ingericht! Onmisbaar daarbij: jouw ideale kapstok. Voor je jassen, sjaals, tassen, wat je maar wilt. Maar hoe vind je deze ideale kapstok?

Het vinden van de juiste kapstok is soms lastiger dan het lijkt. Want, hoeveel haken heb je eigenlijk nodig? Hoeveel ruimte is er in je gang? Wil je een simpel model of juist een echte blikvanger? Wil je een paar tientjes uitgeven of heb je meer over voor de ideale kapstok waar je dagelijks je jas aan ophangt? Vind je een hoedenplank of spiegel wel handig? Kleerhangers of haken? De mogelijkheden zijn eindeloos en dat maakt het niet makkelijker.

Een kapstok van RVS staat mooi in elk interieur en is verkrijgbaar van eenvoudig modellen met een paar haken tot een prachtige design kapstok. Roestvrijstaal kan een hele stoere uitstraling hebben, maar staat ook heel stijlvol in een klassiek interieur. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een RVS wandkapstok met een roede en kledinghangers. Dat staat nog net ietsje chiquer. Op zoek naar een iets losser ontwerp? De combinatie van hout en rvs werkt uitstekend in een rustiek, industrieel of modern huis.

Als je hal niet zo breed is, is een wandkapstok met haken de beste oplossing. Met haken kun je veel jassen kwijt. Vaak zijn er twee rijen haken, boven en onder, maar je kunt natuurlijk ook twee kapstokken boven elkaar ophangen. Er zijn ook kapstokken met haken die je in en uit kunt klappen. Zo nemen ze weinig ruimte in als je ze niet nodig hebt, maar heb je toch genoeg haken als er veel gasten zijn. Een voorbeeld van zulke inklapbare haken zijn de Bug kapstokken van Spinder design, deze zijn verkrijgbaar in hout en in diverse vrolijke kleuren.

Heb je meer ruimte in de gang, dan is een staande kapstok erg stijlvol. Er zijn staande kapstokken met haken op verschillende hoogtes, waardoor de ruimte optimaal wordt benut en ook kinderen hun jas zelf kunnen ophangen. De ruimte aan de onderkant kan natuurlijk ook benut worden voor een paraplustandaard.

Een hoedenplank boven je kapstok klinkt misschien ouderwets, maar kan ook zonder bolhoed erg praktisch én leuk zijn. Zet er bijvoorbeeld een doos op met handschoenen of petjes die je niet het hele jaar nodig hebt. Wat ook leuk is: fotolijsten of schilderijtjes op de hoedenplank plaatsen. Zo hoef je er ook geen extra gaten voor te boren.

Een schoenenkast, plantjes en andere decoratieproducten zorgen ervoor dat jouw hal de ideale eerste indruk geeft. Welkom thuis!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.