0

Een muziekinstrument bespelen zonder overlast te veroorzaken

Wanneer je een instrument, is het fijn als je thuis ongestoord kan oefenen. Ondanks dat jij misschien in de woonkamer of een aparte kamer zonder gestoord te worden kan oefenen, kunnen andere mensen juist wel wel overlast ondervinden, wanneer jij een instrument beoefent. Zeker wanneer je drums of een elektrisch gitaar bespeeld, kan dit voor omwonenden en medebewoners aardig wat overlast veroorzaken.

Geluidsoverlast voorkomen

Om te voorkomen dat je overlast veroorzaakt wanneer je een instrument bespeeld kun je verschillende acties ondernemen. Zo zijn er veel mensen die zelf een geluidsstudio construeren, door gebruik te maken van steenwol en/ of eierdozen. Hiermee kan vaak niet het optimale resultaat behaald worden omdat er nog aardig wat geluid door kan komen. Daarnaast gaat bij het isoleren op deze manier vaak een groot deel van de akoestiek verloren. Vooral drummers besluiten daarom een drumstudio of een drumhok te laten bouwen. Een drumhok is een echte geluidsdichte cabine, waarbij je ervan verzekerd bent dat er geen overlast meer wordt veroorzaakt bij buren of medebewoners. Deze drumstudio’s zijn geoptimaliseerd op het bespelen van instrumenten, waarbij rekening is gehouden met een goede akoestiek.

Goede akoestiek met een professionele drumstudio

Wanneer men een drumstudio door een gespecialiseerd bedrijf zoals Esmono.nl laat installeren is men ervan verzekerd dat er een goede akoestiek is in de drumstudio, waarbij zelfs opnames gemaakt kunnen worden.

Esmono BV is een bedrijf dat zich volledig heeft gespecialiseerd in het maken van drumstudio’s, geluidsstudio’s en opnamestudio’s. Deze geluidscabines worden gemaakt van verschillende soorten panelen, waarbij een buitenplaat van plaatstaal wordt gemaakt en een binnenplaat van geperforeerde plaat. Door deze werkwijze kan er een optimale geluidsdempende werking gecreeerd worden. Wanneer de geluidsstudio’s worden opgeleverd, worden deze voorzien van een duurzame laklaag die ook bijdraagt aan een extra demping van geluiden.

De drumstudio’s worden in verschillende standaardmaten geleverd, maar kunnen in principe in elke ruimte worden ingebouwd. Er worden verschillende drumstudio’s geleverd, waarbij de grootste verschilen zitten in de dikte van de wanden. Zo zijn er drumstudio’s met een wanddikte van 50mm en 80mm. Daarnaast zijn er ook dubbele geluidsstudio’s, waarbij een dubbele wand wordt gebruikt, waardoor een optimale demping gerealiseerd kan worden. De dubbele geluidsstudio’s worden voornamelijk vervaardigd wanneer er zeer regelmatig een hoog geluidsgehalte wordt bereikt.

Een geluidsstudio voor verschillende doeleinden

Een geluidsstudio kan worden gebruik voor allerlei muzikale doeleinden. De meeste mensen gebruiken geluidsstudio’s als repetitieruimte, daarnaast kunnen de ruimtes ook gebruikt voor het opnemen van muziek, stemopnames, sampling, midibewerking, reclame muziek opnemen etc.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.