Reacties staat uit voor Kost een dakkapel in Rotterdam meer dan in Limburg?

Kost een dakkapel in Rotterdam meer dan in Limburg?

Je hebt dakkapellen met een platdak, met een pannendak en nokverhogende dakkapellen. Je hebt dakkapellen van hout, van kunststof en van polyester. Je kunt wonen in het zuiden van Nederland of in het noorden, maar maakt de plaats waar je woont uit voor de kosten van de dakkapel, deze vraag wordt in dit artikel op hetmooistehuis.nl kort beantwoord.

Laten we vooropstellen dat er geen duidelijke richtlijn is hoeveel een dakkapel zou moeten kosten, maar op veel websites staat vermeld dat een dakkapel per strekkende meter € 1.100 tot € 1.300 kost. De strekkende meterprijs is inclusief btw en montage en uitsluitend bedoeld voor houten of kunststof dakkapellen met een platdak.

Concurrentie dakkapelleveranciers

De kosten van een dakkapel zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de concurrentie, de vestigingsplaats van de dakkapelleverancier, de gemeentelijke legeskosten en jouw onderhandelingsvaardigheden en wensen.

In de uithoeken van Nederland zijn minder dakkapelleveranciers actief, dan bedoelen we met name het zuiden van Limburg, Zeeland en in minder mate Friesland en Groningen. De dakkapelleveranciers die wel actief zijn in deze regio’s hoeven minder te letten op hun concurrenten, dat resulteert vaak in een iets hogere dakkapel prijs. Veel leveranciers willen niet actief zijn in de genoemde regio’s, omdat ze niet kunnen concurreren met de plaatselijke aannemer en vaak is de reisafstand een probleem. Als leverancier wil je geen uren hoeven reizen met een minimale kans op resultaat.

Legeskosten en onderhandelen

Soms heb je bij het plaatsen van een dakkapel te maken met de gemeente, aangezien niet iedere dakkapel vergunningsvrij kan worden geplaatst. Voor dakkapellen op de voorgevel en dakkapellen zonder een platdak is een omgevingsvergunning nodig. Voor het behandelen van een vergunning vragen gemeenten leges, dit is een vergoeding voor de verrichte werkzaamheden. De hoogte van de leges mogen gemeenten zelf bepalen, dit resulteert in grote onderling verschillen. In Rotterdam ben je bijvoorbeeld minimaal € 420 kwijt, waar in Leiden slechts € 37,74 hoeft worden betaald.

Een dakkapel is geen standaard product en over de prijs is altijd te onderhandelen, zeker over de prijs van opties als rolluiken en insectenhorren. Kortom, wanneer je beschikt over goede onderhandelingsvaardigheden, dan kan je zomaar honderden euro’s van de prijs af onderhandelen. Daarnaast kun je gebruik maken van één van de vele vergelijkingssites voor dakkapellen, zoals www.dakkapel-prijzen-vergelijken.nl.

Kortom

Normaal gesproken betaal je in het uiterste zuiden en noorden van Nederland meer voor een dakkapel, maar als de gemeente niet meewerkt of je vindt onderhandelen moeilijk, dan kan een dakkapel in Amsterdam of Utrecht ook zomaar meer kosten.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.