0

Wat kost een rolluik?

Wat u betaalt voor een rolluik hangt af van verschillende factoren. Hoe luxer rolluik u wilt, hoe hoger de kosten zullen zijn. Lees hier meer over de prijzen van verschillende soorten rolluiken. Zo dat u een schatting kunt maken van de totale kosten.

Prijs per type bediening

De kosten van rolluiken wordt sterk beinvloed door de manier van bedienen. Daarnaast hebben ook de afmetingen invloed op de prijs. Voor een rolluik van 1 meter bij 1 meter betaalt u gemiddeld:

Type bediening Gemiddelde prijs
Handmatig € 170
Elektrisch (schakelaar) € 250
Elektrisch (afstandsbediening) € 340

Handmatige rolluik

Handmatige rolluiken zijn het meest voordelig in aanschaf. De prijs van een handmatig rolluik van 1 meter bij 1 meter start al vanaf € 100 tot maximaal € 280. Handmatige rolluiken worden door middel van een bandopwinder of stang (zwengel) bediend. Wanneer u een rolluik met een groot oppervlak aanschaft, kan het ophalen veel kracht kosten. Om het rolluik niet te forceren is het slim om een bandvertrager te kopen. Dit maakt het ophalen van het rolluik een stuk lichter. De kosten van een bandvertrager bedragen ongeveer € 30.

Elektrisch rolluik met schakelaar

Een elektrisch rolluik met schakelaar is vergeleken met een handmatige rolluik al een stuk luxer. Hierdoor zijn de kosten van een elektrisch rolluik hoger. Natuurlijk krijgt u hier meer voordelen voor terug. Zoals een makkelijk bedienbaar rolluik, en door de gelijkmatige bediening minder slijtage. Een elektrisch rolluik met schakelaar van 1 meter bij 1 meter start vanaf ongeveer € 150 tot € 450.

Elektrische rolluiken kunnen worden voorzien van veel extra toebehoren. Deze extra opties hebben uiteindelijk veel invloed op uw totale kosten. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bewegingsmelder. Deze detecteert de omgeving, zodra iemand zich enige tijd bij het rolluik bevindt zal deze automatisch sluiten. Hiervoor betaalt u gemiddeld € 250 meer.

Elektrisch rolluik met afstandsbediening

Deze rolluiken bieden u het meeste comfort. Voor een rolluik met afstandsbediening van 1 meter bij 1 meter  betaalt u tussen de € 215 en € 550. Met de afstandsbediening kunt u het rolluik openen en sluiten. Voor een meerprijs van € 70 heeft u een 4-kanaals afstandsbediening. Hiermee kunt u uw rolluiken verdelen in verschillende groepen en tegelijkertijd bedienen.

Bespaar door zelf te plaatsen

Het is mogelijk om uw rolluiken te laten plaatsen door een specialist. Voor het opmeten betaalt u al snel € 40, en voor montage tot en met de 1ste etage gemiddeld € 160 per rolluik. Bent u een beetje handig? Dan kunt u veel geld besparen door de rolluiken zelf te plaatsen.

Kosten terugverdienen

Tussen het raam en het rolluik vormt zich stilstaande lucht. Hierdoor blijft de warmte binnenshuis. Door het terugdringen van het warmteverlies bespaart u jaarlijks zo’n 10% op uw energiekosten. Doordat u jaarlijks geld bespaart, kunt u de kosten van uw rolluiken na enige tijd weer terug verdienen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.