0

Slaapkamertrends 2014

Inmiddels zijn we al bijna halverwege 2014 met de lente volop in gang en de zomer voor de deur. Voor veel mensen is de lente dé tijd om in het huis op te ruimen, opnieuw in te richten en te klussen. Een van de belangrijkste plekken van de woning is natuurlijk de slaapkamer. De slaapkamer is zo’n belangrijke ruimte omdat mensen er gemiddeld 1/3e van ons leven doorbrengen terwijl we slapen. In dit artikel willen we de slaapkamertrends 2014 kort omschrijven.

Het bed als middelpunt

Het hoofddoel van het bed is natuurlijk om te slapen, maar daarnaast is het bed ook steeds meer een mode-item geworden. Een van de slaapkamertrends van 2014 is het nadrukkelijk tonen van het bed, waarbij het bed ook verfraaid wordt met bijvoorbeeld chique voetpoten een mooi wandbord en mooie bekleding. Bedden worden steeds luxueuzer en worden ook in steeds grotere uitvoeringen geleverd. Hierbij komt het bed dus echt als het middelpunt van de gezellige slaapkamer te staan.

Rust

De slaapkamer draait vooral om het tot rust komen. Zo staat ook voor de slaapkamertrends 2014 rust wederom op één. Ondanks dat het in 2013 hip was om de kamer met allerlei felle kleuren en drukke patronen te decoreren is het dit jaar weer helemaal anders en ligt de nadruk vooral op rust. Hierbij word er gewerkt met een oase van rust, waarbij neutrale kleuren, zachte pastelkleuren en grijstinten de boventoon voeren. Patronen en felle kleuren van afgelopen jaar kunnen natuurlijk nog wel, maar de trend voor 2014 is om deze zo goed mogelijk te beperken door bijvoorbeeld alleen het bedtextiel of leuke accessoires in felle kleuren of patronen in de slaapkamer te plaatsen.

Luxe

Iedereen die wel eens in hotels slaapt, weet dat het fijn is om van de luxe te genieten. Veel hotels maken bijvoorbeeld gebruik van boxsprings, welke we steeds vaker in de slaapkamer zien. WAarom zouden we niet meer van deze luxe in de slaapkamer introduceren? Een van de slaapkamertrends van 2014 is het creeeren van luxe in de slaapkamer, door bijvoorbeeld meubilair met stijl of subtiele verlichting toe te passen. Veel mensen denken bij luxe meteen aan duur, dat hoeft natuurlijk lang niet altijd waar te zijn.

Slaapkamer op maat

Ondanks dat men al jaren lang meubels op maat laat maken, is het dit jaar erg in trek. Allerlei meubels kunnen op maat gemaakt worden om zo op de best mogelijke manier van de ruimte gebruik te maken. Er zijn allerlei mogelijkheden om meubels op maat te laten maken, van een simpele lattenbodem tot een luxueuze schuifdeurkast. Door een kast op maat te laten maken, kunnen alle hoekjes en onbenutte ruimtes benut worden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.