0

Zonne-energie: goed voor het milieu én uw portemonnee

Steeds meer Nederlandse daken zijn voorzien van zonnepanelen en –collectoren. Mensen worden niet alleen bewuster van hun energieverbruik, maar ook van manieren waarop ze energie kunnen besparen. Met zonnepanelen wekt u namelijk stroom op. Met zonnecollectoren bespaart u op uw gasverbruik. Waar kiest u voor?

Zonnepanelen en zonnecollectoren: het verschil

Hoewel er aan de buitenkant bijna geen verschil te zien is, verschillen zonnepanelen en zonnecollectoren wel degelijk van elkaar. Met zonnepanelen wekt u stroom op. Zonne-energie wordt omgezet in elektriciteit. Teveel opgewekte elektriciteit levert u terug bij uw energieleverancier. Hier ontvangt u een vergoeding voor.

Met zonnecollectoren wekt u warmte op. De collectoren verwarmen een buizensysteem waar een vloeistof doorheen loopt. Dit buizensysteem maakt onderdeel uit van een boiler die is aangesloten op de cv-ketel. Het water dat in de boiler zit, wordt warm door de warme vloeistof in het buizensysteem. Uw cv-ketel hoeft daardoor minder energie te leveren om uw woning te verwarmen. Zo kunt u de voorzieningen in uw woning volledig op zonne-energie laten werken.

Zonnepanelen financieren middels een lening

Zonnepanelen en -collectoren zijn een goede, maar geen goedkope investering. Toch zijn ze het overwegen zeker waard. In zeven jaar tijd heeft u de aanschafkosten alweer terugverdiend door een lagere energierekening. In 2012 en 2013 was het mogelijk subsidie voor zonnepanelen aan te vragen. Helaas is de subsidiepot voor zonnepanelen inmiddels leeg. Maar via een speciale energiebespaarlening met een vast aantrekkelijk rentepercentage kunt u uw zonnepanelen ook financieren. In zeven of tien jaar betaalt u het geleende geld weer terug. Als extra duwtje in de rug kunt u de BTW op zonnepanelen terugvragen via de Belastingdienst.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.