0

Extra kamer in de tuin

Voor iedereen die in de herfst en winter toch het gevoel wil behouden buiten in de tuin te zitten, is de blokhut ideaal. Dit huisje met vele mogelijkheden biedt ruimte aan een fijne zitplaats, opbergplaats of creatieve werkplaats.

Een stuk geschiedenis

In de tweede helft van de achttiende eeuw ontstond het begrip Engelse landschapstuin. Het principe is compleet tegenovergesteld met de eerdere symmetrische tuinen zoals nog steeds te bewonderen in Versailles. De Engelse landschapstuin is een weelderige tuin met een hoop variatie die alle vormen van symmetrie mist. Hoge bomen en een hoop verschillende soorten planten zijn welkom in de tuin, die meer als park moest dienen en romantiek uit moest stralen. In de tuinen werden exclusieve bouwwerkjes, ook wel folly’s genoemd, neergezet. Voorbeelden zijn een theehuisje uit China, een klein kluizenaarshutje, een grot of een huisje in Turkse stijl. Met de komst van de Engelse landschapstuin ontstaan de eerste decoratieve tuinhuisjes.Tuinhuis

Tegenwoordig worden tuinhuisjes gemaakt van verschillende soorten hout of van kunststof. Het standaard materiaal is vurenhout, een vrij goedkope houtsoort die, na beitsen of impregneren toch lang meegaat. Tuinhuisjes zijn erg populair. Het gemak van een extra opbergplek voor de tuinstoelen is onweerstaanbaar. Een tuinhuis of blokhut kan worden gezien als een extra kamer van uw huis.

Blokhut

Tuinhuisjes en blokhutten zijn, in tegenstelling van wat sommige mensen denken, verschillend. BlokhutTraditioneel komt de blokhut uit Scandinavië en berggebieden in Europa. De blokhut is een eenvoudig huisje dat groter is dat een tuinhuisje, gemaakt van op elkaar gestapelde boomstammen. De stammen vallen in de hoeken in elkaar en daardoor ontstaat er een stevig skelet. De houten balken zorgen voor een prima isolatie, zodat de stookkosten in de winter minimaal zijn. Doordat het dak een stukje oversteekt, is de kans op rotting minimaal.

Het tuinhuis is vaak een prefab huisje. Door de dunne planken die gebruikt worden als wandjes is het huisje slechter te verwarmen dan de blokhut.

Op zoek naar een huisje in de tuin? Kijk dan eens naar De Bever bijzondere blokhutten.

De foto’s komen van de website van blokhuttenspecialist de Bever.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.