0

Zonnepanelen voor iedereen

Het afgelopen jaar zijn het aantal zonnepanelen in Nederland verdubbeld. Er wordt zelfs gezegd dat de afgelopen maanden, met name de zwart gekleurde zonnepanelen, niet aan te slepen waren. Waardoor komt deze enorme groei in het aantal zonnepanelen?

Populariteit zonnepanelen

Er zijn al veel bedrijven die zonnepanelen ontdekt en aangeschaft hebben, maarverrassend is dat de grootste groei te zien is bij de gewone huishoudens. Hier is de groei namelijk wel 70%. Deze groei komt allereerst doordat zonnepanelen aanstekelijk werken. Doordat zonnepanelen steeds populairder worden, worden ze ook steeds normaler in het straatbeeld. Dit heeft een positief effect op het aantal huishoudens dat zonnepanelen wilt aanschaffen. Ook is gebleken dat zonnepanelen rendabeler zijn om geld in te investeren dan geld op een bankrekening te zetten. Dit komt doordat zonnepanelen gemiddeld binnen 10 jaar terugverdiend zijn en vanaf dat moment alleen nog maar geld besparen. Door deze enorme groei is het totale vermogen aan zonnestroom met ruim 82% gegroeid.

Het is van belang dat Nederland meer gebruik gaat maken van duurzame energie. Het doel is namelijk dat Nederland in 2020 14% duurzaam opwekt. Hierbij moet je denken aan zonne-energie, maar ook wind- en aardenergie. Op dit moment staat het percentage op 4,5%, dus hier moet nog flink aan getrokken worden.

Meer banen

Ondanks dat de meeste zonnepanelen in China geproduceerd worden, komen er steeds meer Nederlandse bedrijven die in de zonne-energie zitten. Doordat er steeds meer zonne-energie bedrijven bijkomen, komen er ook steeds meer banen vrij. Dit is vooral erg fijn voor bouwbedrijven die tijdens de crisis hard getroffen zijn. Er is dus licht aan het einde van de tunnel.

Het uiterlijk van zonnepanelen

Het hoeft niet meer zo te zijn dat de zonnepanelen misstaan op uw dak. Zonnepanelen zijn namelijk tegenwoordig in verschillende kleuren én vormen te verkrijgen. De ‘normale’ kleuren van zonnepanelen gaan van zwart tot blauw/paars. Let wel: de zonnepanelen met een andere kleur dan blauw of zwart, hebben minder rendement. Dit komt doordat bij de donkere zonnepanelen (zwart of blauw/paars) er een reflectiecoating over de panelen heen zit die ervoor zorgt dat het zonlicht niet weerkaatst wordt. Bij de andere kleuren is deze laag niet aanwezig en wordt er dus meer zonlicht weerkaatst.

Het kan natuurlijk zo zijn dat u de zwarte of blauw/paarse gekleurde zonnepanelen niet mooi vindt. Dan is daar nu een oplossing voor: zonnepanelen in meerdere kleuren. Op deze manier zit er meestal wel een kleur tussen die u bij uw woning/dak vindt passen. De kleuren waarin zonnepanelen nu te verkrijgen zijn:

  

Vormen

Ook zijn zonnepanelen tegenwoordig in andere vormen terug te vinden. Zo kunnen zonnepanelen namelijk geïntegreerd worden in dakpannen, zodat ze een stuk minder opvallen.

Zonnepanelen in dakpan.jpg

Als u liever geen zonnepanelen op uw dak hebt, dan is er ook een mogelijkheid om zonnepanelen terug te laten komen in een zonnescherm, parasol of zelfs in jaloezieën.

Luxaflex met zonnepanelen.pngZonnepanelen zonwering.pngzonnepanelen op zonwering.jpgZonnepaneel in parasol.png

Voor ieder wat wils

Het moge duidelijk zijn: er is tegenwoordig voor ieder wat wils op het gebied van zonnepanelen. Bent u nieuwsgierig geworden naar de verschillende mogelijkheden? Kijk eens rond op internet of laat u goed informeren door een zonnepanelen specialist voor persoonlijk advies.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.