0

Wie regelt je huis?

Het kopen van een huis is één van de grootste uitgaven die een mens tijdens zijn leven doet. Dus is het een beslissing die je niet 1-2-3 moet en kan maken. Gelukkig staan er veel mensen voor je klaar die je kunnen helpen op het moment dat je het even niet meer weet.

De adviseur

Via NVM kun je een woningadviseur inschakelen. Dit is geen makelaar, maar iemand die alleen adviezen geeft. Hij helpt je zoeken naar de juiste woning en kan mee naar een huisbezichtiging om te kijken naar de bouwkundige staat van het huis, maar helpt je in eerste niet met onderhandelen. Dit zou gevraagd kunnen worden, maar dan begint de rol van de adviseur behoorlijk te lijken op die van een aankoopmakelaar

De makelaar

Er zijn twee soorten makelaars: de verkoopmakelaars en de aankoopmakelaars. Het spreekt voor zich: de verkoopmakelaar richt zich op het verkopen van het huis aan u. Hij vertegenwoordigt de verkoper.

Daarnaast heb je de aankoopmakelaar. Deze kunt u zelf inschakelijk en helpt u bij het zoeken van een woning die aan al uw eisen voldoet. De aankoopmakelaar gaat mee tijdens een huisbezoek en kan voor u de bouwkundige staat opvragen, alsook het bestemmingsplan en andere documenten die invloed kunnen hebben op je keuze. Het belangrijkste is dat de aankoopmakelaar niet emotioneel betrokken is bij het kopen van het huis en dus voor een prettige nuancering kan zorgen. De aankoopmakelaar onderhandelt namens jou en helpt je bij het kiezen van een notaris en het opstellen van de juridische papieren.

Sommige verkoopmakelaars zijn ook werkzaam als aankoopmakelaars, denk bijvoorbeeld aan makelaars die werkzaam zijn bij een grote makelaardij. Om belangenverstrengeling te verkomen mag een makelaar geen klant als aankoopmakelaar helpen bij een huis dat hij ook zou verkopen als makelaar. Toch zit belangenverstrengeling in een klein hoekje bij makelaars die zijn aangesloten bij een grote makelaardij. Het is slimmer om te kiezen voor een onafhankelijke makelaar met een goede betaalregeling. Neem bijvoorbeeld fortuin makelaardij, een onafhankelijke makelaar die werkt via het systeem ‘no cure, no pay’! Zo weet u waar u aan toe bent bij deze in Gelderland en Drenthe werkzame makelaar Deventer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.