0

Kosten van dakbedekkingen

Kosten dakbedekking

Een dakbedekking is een belangrijk onderdeel van uw dak en huis. Een dakbedekking zorgt voor bescherming tegen regen, wind, zon en andere weersinvloeden. Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen waar u uit kunt kiezen; zowel voor een plat als voor een schuin dak. Elke soort heeft zo andere voordelen maar ook andere prijzen. Prijzen van dakbedekkingen kunnen een belangrijke factor zijn in het aankoopproces.

Dakpannen

Dakpannen worden al eeuwen gebruikt als bedekking voor daken. De prijzen voor het bedekken van uw dak met dakpannen liggen tussen de €35 en €65 per m2. Deze lage prijzen hebben te maken met de eenvoud waarmee dakpannen op uw dak bevestigd worden. Bij het aanbrengen van dakpannen wordt er op hoogte gewerkt en hierdoor zijn er bepaalde benodigdheden. Zo zal een dakdekker werken met een steiger en een pannenlift. Hoe hoger en breder de steiger moet zijn, hoe meer u kwijt bent aan het huren van deze steiger. De kosten voor het huren van een steiger beginnen vanaf €72 per week en kunnen oplopen tot €275 per week. Het huren van een pannenlift kost €60 per dag en tot €140 per week.

Bitumen

De prijzen voor een dakbedekking van bitumen liggen iets hoger doordat er meer werk en apparatuur vereist is. Bitumen wordt vaak op een plat dak gelegd. Als uw platte dak te bereiken is zonder hulpstukken zoals een ladder of steiger dan is het mogelijk om op deze kosten te besparen. Is dit niet het geval dan zal er net als bij dakpannen een ladder of steiger moeten komen om de dakdekker te helpen. De kosten van een bitumen dakbedekking liggen tussen de €50 en €75 per m2. Bij het aanbrengen van een bitumen dakbedekking worden rollen uitgerold op uw dak en deze worden vervolgens met een brander op uw dak bevestigd. Dit soort apparatuur is in het bezit van de dakdekker en zijn kosten die bij de werkzaamheden inbegrepen zitten.

EPDM

Een EPDM dakbedekking is gemaakt van een synthetisch rubber. Door de kwaliteiten die een dakbedekking van EPDM bevat liggen de prijzen iets hoger dan bij een dakbedekking van bitumen. De levensduur van een EPDM dakbedekking is echter wel groter dan bij bitumen. De prijzen van het aanbrengen van een EPDM dakbedekking liggen tussen de €45 en €80 per m2. Ook een EPDM dakbedekking wordt het meest op platte daken aangebracht. Ook bij EPDM geldt dat als het dak bereikbaar is zonder hulpmiddelen, er bespaard kan worden op deze kosten.

Riet

Rietdekken is een vak apart. Waar het werk van rietdekkers vroeger nog vrij goedkoop was, is riet tegenwoordig een dakbedekking die vooral gekozen wordt bij exclusieve woningen en villa’s. Hierdoor zijn de kosten van riet als dakbedekking ook omhoog gegaan. De prijzen voor een rieten dak liggen tussen de €90 en €100 per m2. De kosten van het gereedschap en de apparatuur worden in de kosten van de rietdekker meegerekend.

Groen

Een groendak houdt in dat een laag beplanting op uw huidige dakbedekking wordt verwerkt. De prijzen voor het aanleggen van een groendak liggen tussen de €40 en €60 per m2. Dit zijn extra kosten die bovenop uw hoofddakbedekking komen. Omdat een groen dak CO2-uitstoot compenseert en de riolering minder belast, is het mogelijk om hiervoor subsidie te krijgen. Deze subsidie verschilt per gemeente en ook per gemeente zijn er verschillende voorwaarden en regels waar u aan moet voldoen bij het aanvragen van deze subsidie. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw gemeente over deze voorwaarden.

Overzicht

Hieronder ziet u nogmaals de prijzen voor de genoemde dakbedekkingen onder elkaar:

  • Dakpannen: tussen de €35 en €65 per m2
  • Bitumen: tussen de €50 en €75 per m2
  • EPDM: tussen de €45 en €80 per m2
  • Riet: tussen de €90 en €99 per m2
  • Groen: tussen de €40 en €60 per m2

Bij het kiezen van een dakbedekking is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de prijs maar ook naar de eigenschappen van de soorten dakbedekkingen. Zo kunt u goed bepalen welk soort dakbedekking het beste bij u past.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.