Reacties staat uit voor Kaal, gemeubileerd of gestoffeerd huren?

Kaal, gemeubileerd of gestoffeerd huren?

Als je in de markt bent om een huis of appartement te huren, kom je vaak de termen kaal, gemeubileerd en gestoffeerd tegen. Er is nog weleens wat verwarring over wat dit makelaarsjargon nou eigenlijk betekent. Graag leggen we het even helder voor je uit.

Kaal huren

Je kunt je woning ‘kaal huren’ Kaal betekent in dit geval ook letterlijk kaal. Er is bijvoorbeeld alleen een betonnen vloer met kale muren en een plafond zonder lampen. Je zult zelf moeten zorgen voor laminaat, vloerbedekking of iets anders. Ook verlichting en eventueel behang zul je moeten regelen. Het kan ook zijn dat een keuken ontbreekt. Kale huur komt het meest voor bij pas opgeleverde huurwoningen, maar het kan ook zijn dat de eigenaar alles heeft meegenomen. Het voordeel van een kale woning is dat je deze helemaal naar eigen smaak kunt aanpassen. Het nadeel is uiteraard dat je kosten moet maken voordat je erin kunt gaan wonen. De huurprijs is daarentegen vaak weer lager dan bij een gestoffeerde of gemeubileerde woning.

Gestoffeerd huren

Gestoffeerd huren komt vaak voor. Als jouw toekomstige huurwoning gestoffeerd is, betekent dat dat er in elke ruimte een vloer ligt (een houten vloer, vloerbedekking, laminaat, parket, enzovoorts). Ook hangen er minimaal gordijnen, vitrages of lamellen voor de ramen en is er in elke ruimte verlichting. In principe kun je dus je meubels verhuizen en de gestoffeerde woning direct betrekken.

Gemeubileerd huren

Wanneer de huurwoning gemeubileerd wordt aangeboden, houdt dat in dat er meubels aanwezig zijn voor normaal gebruik. De huurder kan er in principe in met z’n toilettas en kleding. Onder gemeubileerd wordt bijvoorbeeld ook verstaan dat er beddengoed en handdoeken aanwezig zijn en dat je van een wasmachine gebruik kunt maken. De keuken moet compleet zijn met potten, pannen, bestek en alles wat je verder nodig hebt om te kunnen koken en eten. Eigenlijk dus net als bij een vakantiewoning die je voor een weekend of een week betrekt. Gemeubileerd wonen is aantrekkelijk voor huurders die een korte periode blijven. Meubels (vanuit het buitenland) verhuizen zou dan te kostbaar zijn.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.