0

Isolatie soorten

De constructie van uw huis kan door verschillende invloeden zoals het weer aangetast worden. Door het huis te isoleren wordt de vorming van vocht en schimmel voorkomen, ook zorgt het ervoor dat de warmte in huis blijft, waardoor u minder hoeft te stoken. In een aantal gevallen kan het bouwjaar van uw huis belangrijk zijn bij het beoordelen in welke mate uw woning geïsoleerd is. De meest voorkomende manieren van isolatie zijn:

Dakisolatie

Door een niet-geïsoleerd dak gaat tot wel 30% van de warmte in huis verloren. Een dak isoleren kan op verschillende manieren. Zo kan een schuin dak aan de binnen- of buitenzijde geïsoleerd worden en een zoldervloer of plat dak kan voorzien worden van isolatie. Er zijn meerdere materialen geschikt voor dakisolatie, zoals glas- en steenwol, isolatieplaten en folie. De isolatiewaarde is hierbij belangrijk.

Gevelisolatie

De manier waarop een gevel geïsoleerd kan worden, hangt af van het woningtype en het budget. Er zijn 3 manieren van gevelisolatie; het isoleren van de binnen- of buitenzijde van de gevel en spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie vraagt de minste investering. Huizen die gebouwd zijn na 1989 zijn standaard voorzien van gevelisolatie, is uw huis eerder gebouwd dan kunt u de bovenstaande opties overwegen.

Vloerisolatie

Via vloeren kan veel warmte verloren gaan, daarom is het van belang -zeker als u vloerverwarming heeft- vloerisolatie te laten aanbrengen. Wanneer u een kruipruimte in uw huis heeft, kan door het kruipluik isolatiemateriaal aan de onderzijde van de vloer van de begane grond geplaatst worden. Dit zal het meeste rendement opleveren. Wanneer u geen kruipluik heeft, kan bovenvloers geïsoleerd worden. Door vloerisolatie zal er naast het warmteverlies, de vloer warmer aanvoelen en vocht wordt bestreden.

Kruipruimte isolatie

Een kruipruimte dient als ruimte voor waterleidingen en electra en is bereikbaar via een kruipluik. Deze ruimte is altijd onverwarmd en zal daarom vocht aantrekken, wat kan leiden tot schimmel in uw huis. Kruipruimte isolatie dient dus voornamelijk voor het bestrijden van vocht. Veel gebruikte isolatiematerialen zijn isolatieparels, schelpen, matrassen en chips. Deze materialen worden op de bodem van de kruipruimte geplaatst.

Isolatieglas

Isolatieglas is beglazing die bestaat uit meerdere glaslagen waartussen een ruimte zit die afgesloten is, oftewel een spouw. De ruimte kan zowel met lucht als gas gevuld zijn. Isolatiewaarde van glasisolatie is te meten met behulp van de U-waarde, waarmee de warmtedoorgang wordt bepaald. Isolatieglas wordt geplaatst om de warmte beter in huis te houden en het werkt vaak als geluidsisolatie.

Voordelen van isolatie

Het isoleren van uw huis vraagt soms een flinke investering, maar het heeft ook vele voordelen. Zo kunt u flink op de stookkosten besparen waardoor de uitstoot van CO2 verlaagd wordt, gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden en u zult meer comfort ervaren door een betere warmteverdeling in het huis.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.