1

Binnenzonwering

Met de zomer in aantocht is het belangrijk om na te gaan of je beschikt over goede zonwering in huis. Zonwering zorgt er namelijk voor dat de zonnestralen tegengehouden worden en dit zorgt ervoor dat de temperatuur in huis lekker koel blijft. In de zomer kan dit een echte uitkomst zijn. Zonwering is er in twee categorieën: binnenzonwering en buitenzonwering. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant van een woning geplaatst en kunnen bijvoorbeeld knikarmschermen, markiezen of screens zijn. Binnenzonwering wordt juist aan de binnenkant van het raam geplaatst en heeft, naast zonwering, nog vele andere voordelen. In dit artikel gaan we verder in op binnenzonwering.

Soorten

Er zijn verschillende soorten binnenzonwering waar je uit kan kiezen. Omdat binnenzonwering in je woning hangt, is het belangrijk dat het past bij je interieur. Het is verstandig om hier rekening mee te houden tijdens het kiezen voor een zonwering, omdat elke soort zonwering een eigen uitstraling heeft. Hieronder zie je enkele populaire soorten binnenzonwering:

  • Rolgordijnen
  • Vouwgordijnen
  • Plisségordijnen
  • Lamellen
  • Jaloezieën

Deze soorten zonwering hebben allemaal hun eigen uitstraling en eigenschappen.

Uitstraling

Binnenzonwering heeft als voordeel dat het, naast zonwering, ook erg geschikt is als raamdecoratie. Binnenzonwering kan een mooie toevoeging zijn aan je interieur. Wel is het goed om te kiezen voor een zonwering die past bij de stijl van je interieur. Heb je een modern en minimalistisch interieur? Dan kan je het beste kiezen voor lamellen of jaloezieën. Lamellen en jaloezieën hebben een strakke uitstraling die hier goed bij past. Voor een knusse en sfeervolle uitstraling zijn vouwgordijnen en plisségordijnen juist weer ideaal.

Plissegordijnen

Privacy

Zonwering is ook perfect voor het creëren van privacy. De zonwering kan op elk willekeurig moment eenvoudig dicht worden gedaan, waardoor de inkijk wordt vermindert. Hierdoor kan je genieten van privacy en dit verhoogt het wooncomfort. Als je kiest voor de juiste zonwering kan je ook nog eens genieten van privacy en natuurlijk lichtinval tegelijkertijd. Denk bijvoorbeeld aan jaloezieën. Jaloezieën hebben verstelbare lamellen. De lamellen hoeven niet helemaal gesloten te worden om de inkijk te verminderen. Hierdoor blijft het toch nog lekker licht in huis. Hetzelfde is het geval met het Top/Down & Bottom/Up systeem, die bij onder andere vouwgordijnen en plisségordijnen regelmatig toegepast wordt. Met dit systeem kan je het gordijn bijvoorbeeld in het midden van een raam hangen, waardoor je de inkijk blokkeert, maar wel kunt genieten van voldoende lichtinval.

Zonwering

De voornaamste functie van binnenzonwering is natuurlijk zonwering. Zonwering is ideaal voor het verkoelen van je huis op de warme zomerdagen. Doordat de zonnestralen worden tegengehouden, blijft ook veel van de warmte buiten. Ook heb je geen last van weerkaatsing van de zon op je televisie- of computerscherm. Daarnaast kan je geld besparen op je energierekening, omdat je de airconditioning minder hoeft te gebruiken. In de wintermaanden draagt binnenzonwering juist bij aan het isoleren van een woning.

Keuze maken

Spreken de voordelen van binnenzonwering je erg aan? Overweeg dan een van de bovenstaande of andere soorten zonwering aan te schaffen. Als binnenzonwering toch niets voor jou is, bekijk dan eens de mogelijkheden voor buitenzonwering. Buitenzonwering zorgt ook voor een aangename binnentemperatuur, maar heeft net weer andere eigenschappen dan binnenzonwering.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.