0

Dakkapel onderhouden, hoe?

Het hebben van een dakkapel kan u veel plezier opleveren. U kunt profiteren van de extra ruimte en licht en u kunt uw zolder omtoveren in een volledig nieuwe kamer. Wel is het belangrijk om het onderhouden van uw dakkapel niet te vergeten. Hieronder leest u wat meer informatie over het onderhouden van uw dakkapel.

Nieuwe dakkapel

Bent u toe aan meer licht en ruimte op uw zolder? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een dakkapel. Met een dakkapel kunt u uw zolder omtoveren tot bijvoorbeeld een extra slaapkamer of kantoor. Als u kiest voor een prefab dakkapel dan hoeft de verbouwing niet veel tijd in beslag te nemen. De dakkapel kan dan in slechts 1 dag op uw dak worden geplaatst. U kunt kiezen voor een houten, kunststof of polyester dakkapel. Deze dakkapellen hebben ieder zo hun eigen voordelen en eigenschappen. De prijs van een nieuwe dakkapel ligt doorgaans tussen de € 3.000 en € 4.500.

Onderhoud

Een dakkapel moet natuurlijk ook af en toe onderhouden worden. Dit hoeft niet vaak te gebeuren. Als u uw dakkapel 1 keer per jaar een goede onderhoudsbeurt geeft dan bent u al klaar. De onderhoudswerkzaamheden die nodig zijn verschillen per materiaal. De volgende werkzaamheden zijn slim om jaarlijks uit te voeren bij elke dakkapel:

  • Het afnemen van het materiaal met lauw water
  • Het controleren van het hang- en sluitwerk
  • Het schoonmaken van de ventilatieroosters
  • Het controleren van de dakbedekking of dakpannen en de regenwaterafvoer
  • Het invetten van de raamrubbers

Heeft u een houten dakkapel? Dan zijn de volgende werkzaamheden ook slim om te doen:

  • Het controleren van het schilderwerk op blaasjes en scheurtjes
  • Het schilderwerk eens per 5 jaar opnieuw te laten uitvoeren

Kunststof

Zoals al eerder is aangegeven, kunt u kiezen uit verschillende soorten dakkapellen. Een houten dakkapel is voordelig in aanschaf, maar duurder in onderhoud. De houten dakkapel heeft namelijk meer onderhoud nodig dan een kunststof dakkapel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het onderhouden van het schilderwerk en het voorkomen van houtrot. De kunststof en polyester dakkapel zijn duurder in aanschaf, maar zijn wel erg onderhoudsarm. Op een jaarlijkse onderhoudsbeurt na, hebben deze dakkapellen eigenlijk geen onderhoud nodig. Als u dus een dakkapel wilt waar u nauwelijks omkijken naar heeft, dan kunt u het beste kiezen voor een kunststof of polyester exemplaar.

Levensduur

Het onderhouden van uw dakkapel heeft uiteraard een positief effect op de levensduur. Houten dakkapellen gaan ongeveer 25 jaar mee en een kunststof dakkapel heeft gemiddeld een levensduur van 50 jaar. Als u uw dakkapel regelmatig onderhoud dan bent u er op tijd bij als er eventuele schade is aan uw dakkapel. Hiermee voorkomt u dat de schade groter wordt en hierdoor kunt u lang blijven genieten van uw dakkapel. Ook zorgen periodieke schoonmaakbeurten ervoor dat het vuil het materiaal niet aantast.

Onderhoudscontract

Het onderhouden van uw dakkapel kunt u natuurlijk zelf doen, maar u kunt ook een onderhoudscontract afsluiten. Hiermee besteed u het onderhoud uit aan een specialist en heeft u hier zelf geen omkijken naar. Met een onderhoudscontract kunt u zelf de gewenste periode afsluiten. Een onderhoudscontract kunt u afsluiten bij onder andere de leverancier.

Belangrijk

Zoals u heeft gelezen is het onderhouden van uw dakkapel erg belangrijk. Dit hoeft niet vaak te gebeuren, maar doe dit zeker 1 keer per jaar. Met goed onderhoud zorgt u ervoor dat u nog lang kunt genieten van uw dakkapel.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.