1

Belangrijke elementen bij het inrichten van de slaapkamer

Een erg leuke ruimte om in te richten is de slaapkamer. De slaapkamer is namelijk een plek waar je erg veel tijd doorbrengt en wat ook meestal het meest gepersonaliseerde  vertrek van een woning is. De plek die niet veel mensen regelmatig te zien krijgen, maar waar jij je eigen spullen hebt. Tevens is de slaapkamer de plek waar je elke dag eindigt en begint. Daarom is het erg belangrijk om de slaapkamer zo in te richten dat je je op je gemak voelt.

Bij het inrichten van de slaapkamer kunnen we 5 hoofd elementen bepalen die gezien kunnen worden als de leidraad voor de slaapkamer inrichting:

  • Het bed
  • Kast(en)
  • De vloer
  • Verlichting
  • Kleuren van de muren

Het Bed

Het belangrijkste element van de slaapkamer is het bed. Het bed is namelijk de plek waar je gemiddeld het meeste tijd doorbrengt. Daarnaast  zijn het bed, het matras en de hoofdkussens van grote invloed op een wel of niet goede nachtrust. En het hebben van een goede nachtrust heeft weer invloed op de rest van je dagindeling en of je wel of niet energiek in de dag staat.

Bij het bed moet je goed rekening houden waar je het gaat plaatsen. Veel mensen beweren hoe groter een bed, hoe beter ze slapen. Kijk van te voren wat de maximale grote van een bed in de slaapkamer kan zijn, zodat je wel genoeg ruimte hebt voor andere meubels en dat jij en je partner aan beide kanten kunnen in-uitstappen.

Er zijn veel verschillende soorten bedden, zoals waterbedden, boxsprings, lattenbodems, luchtbedden en bedden met verstelbare bodems. Laat je goed inlichten bij een slaapspecialist over de verschillende mogelijkheden en welk bed het beste aansluit op jouw persoonlijke behoeften.

Kasten

Veel mensen hebben een kast in de slaapkamer, dit kan de ruimte in de slaapkamer aardig beperken. Als er ruimte voor is zou je er ook eens aan kunnen denken om de kast op de gang of de overloop te plaatsen zodat er meer ruimte in de slaapkamer is.

Heb je wel een kast in de slaapkamer, let er dan bij het kopen van een kast op dat open kasten vaak erg rommelig over komen. Wanneer je de kast dicht kunt doen, staat het vaak een stuk opgeruimder.

Vloer

De vloer is natuurlijk van groot belang voor de slaapkamer. Wil je een houten vloer, laminaat, vinyl of toch het liefst een lekker zacht tapijt? Denk eraan dat je bij een tapijten vloer veel last van stof zult hebben, maar dat het juist weer lekker warm en zacht is en stukken minder lawaai maakt. Bij het kiezen van de kleur creeer je een ruimtelijk effect, bij een donkere vloer zorg je ervoor dat er bij het opstaan minder licht in de ruimte is.

Verlichting

Het is altijd fijn als het licht in de slaapkamer gedimd kan worden. Daarnaast is het ook erg fijn als de verlichting vanuit bed te bedienen is.

De muren

Bij de slaapkamer kun je op het gebied van muren vele kanten op. Je kunt alles in leuke kleuren schilderen of er juist voor kiezen om de kamer (gedeeltelijk) te behangen. Let er wel op dat als er veel drukke kleuren gebruikt worden dat dit ook een onrustige invloed op de nachtrust kan hebben. Net als bij vloeren, lijken lichte vloeren ook optisch groter en donkere muren zorgen ervoor dat er minder licht in de slaapkamer is zodat je eventueel langer kunt slapen.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.