0

Uw huis schilderen

Wanneer u uw eigen huis heeft, weet u dat het belangrijk is om uw woning goed te onderhouden. Door regelmatig in onderhoud te investeren kunt u grote kostenposten zoals complete reparaties of complete vervangingen van bepaalde onderdelen van uw woning voorkomen. Een belangrijk onderdeel van het onderhoud van uw woning is het schilderwerk. Door het schilderwerk regelmatig te onderhouden, kan men ervoor zorgen dat het schilderwerk stukken langer meegaat.

Regelmatig schilderen

Wilt u uw buitenschilderwerk goed onderhouden, dan wordt er aangeraden om ongeveer 1 keer in de vijf jaar te verven. Wanneer het schilderwerk van de woning op het zuiden en westen staat, is er door invloed van zon en regen vaker onderhoud nodig. De frequentie van het schilderen is afhankelijk van de verfsoort die er gebruik wordt. Bij de ene verfsoort  is vaker onderhoud nodig dan de andere.

Het binnenschilderwerk heeft wat minder vaak een nieuwe schilderbeurt nodig. Normaal gesproken wordt er aangeraden om één keer in de zeven jaar opnieuw te  schilderen. Onderdelen zoals trappen slijten vaak sneller, waardoor het eerder nodig is om te verven.

Wanneer is het tijd om te schilderen?

Ondanks dat er richtlijnen zijn wanneer het ongeveer nodig is om te schilderen, zijn er verschillende signalen, waaruit u kunt opmaken dat het tijd is voor een schilderbeurt.

  • Wanneer de verf zichtbaar beschadigd, versleten of verkleurd is, weet u dat het tijd is om te verven. Ook bij het binnenschilderwerk kunt u dit constateren bijvoorbeeld wanneer de vloer versleten is of wanneer de muren verkleuren.
  • Wanneer het schilderwerk scheurtjes en blaasjes vertoont. Bij schilderwerk ziet men vaak dat de liggende onderdelen zoals het onderste gedeelte van een vensterbank de eerste zichtbare effecten van slijtage vertonen.
  • Zodra de verf niet meer goed hecht en begint af te geven of te verpoederen, dan is het ook tijd voor een nieuwe laag verf. Men kan dit testen door een poeder- of hechtproef te doen. Een poederproef houdt in dat u met een natte doek het schilderwerk op een bepaalde plaats schoonmaakt, wanneer er verfpoeder op de doek achterblijft is het tijd om te gaan verven.

De hechtproef kan worden gedaan door een stukje schilderwerk goed schoon te maken en vervolgens een stukje plakband goed aan te brengen. Wanneer er verf mee komt, wanneer u de verf eraf trekt weet u dat het tijd is om te verven.

De beste tijd om buitenschilderwerk te doen is tussen april en oktober. Wanneer de temperatuur tussen de 10 en 25 graden is, is dat het beste voor het droogproces van de verf. Ook de luchtvochtigheid en de hoeveelheid zonlicht heeft invloed op de kwaliteit van het schilderwerk.

Wanneer u perse uw huis wilt verven kunt u ook een winterschilder inschakelen. Bij het aanvragen van een schilder offerte bij een winterschilder kunt u ook rekenen op een goedkoper tarief omdat een schilder in deze periode vaak minder werk heeft dan

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.